Cuma günü gerçekleşecek korona zirvesi öncesi ülke genelinde bir dizi yeni önlemler alınması planlanırken, Hamburg ve Berlin eyaletleri de kendi tedbirlerini sertleştirdi.

Yeni kurulan koalisyon hükümetinin (SPD, Yeşiller ve FDP) Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), salgının yayılmasını engellemek için sosyal temasın daha da azaltılmasını öngören bir takım sert tedbir kararları alınacağını söyledi.

Lauterbach, aşının 18 yaş üstündekilere zorunlu olmasından yana olduğuna dikkat çekti. Bu yönde öneriler hazırladığına yer veren Lauterbach, "Aşı zorunluğu bir an önce gelmeli, bürokrasiye takılmamalı. Ayrıca aşı veri bankasına gerek olmadığını düşünüyorum.” dedi.

Almanya'nın dış dünyaya açılan önemli liman kenti Hamburg'da, 10 Ocak tarihinden itibaren eyalet çapında aşılılara ve iyileşenlere iç mekâna girerken test zorunluluğu getirildi. Buna göre pazartesiden itibaren ‘2G Plus’ adı verilen kural gereği aşılılar ve iyileşenler kafe, restoran, kültür etkinlikleri ve spor salonlarına girerken test ibraz etmek zorunda. Ancak küçük işletmeler ile eczane ve süpermarketlere girişte test istenmeyecek. 

Öte yandan başkent Berlin'de ise gelecek haftadan itibaren toplu taşıma araçları ve iç mekânlarda ‘FFP2’ maskesi kullanılmasının zorunlu hale getirmesi gündemde. Mavi renkteki ameliyat maskeleriyle otobüs ve metroya binilmesine izin verilmeyecek.

Türk ailenin tartışması seferleri iptal ettirdi Türk ailenin tartışması seferleri iptal ettirdi