Sabah gazetesi geçtiğimiz yılın Eylül ayında manşetten verdiği,  „İşte Hayalet!“ başlıklı yazı dizisinde Berlin'de ikametgah eden Devrimci Cephe yazarı ve çalışanları da olan bir grup devrimciyi afişe etmeye çalışan bir dizi yayınlamıştı.

Sabah Özel İstihbarat kimliği altında faaliyet gösteren ve MIT'ten servis edilen asparagas haber yapmalarıyla ünlü olan, Abdurrahman Şimşek ve 
Ferhat Ünlü'nün yazı dizisinde, adı geçen İsviçre'deki sendikacı Mehmet Akyol’un açtığı bir dava İstanbul 2. Asliye mahkemesinde karara bağlanmıştı.

5 Ocak 2014 tarihli Avrupa Postası'nda 'Sabah gazetesinin 'İşte hayalet' yalan haberine mahkemeden tekzip kararı' başlıklı haberde konuya yer vermiştik. (Bak: 
www.avrupa-postasi.com/medya/sabah-gazetesinin-iste-hayalet-yalan-haberine-mahkemeden-tekzip-karari-h92002.html )

BERLİN EYALET MAHKEMESİNDEN YALAN HABERİ SİL KARARI

Şimdi aynı esas, Serdar Kaya ve R. Şen Kaya‘nın açtığı dava itibariyle Berlin Eyalet Mahkemesinin 17.06 2014 tarihli kararınca da Sabah gazetesinin aleyhine sonuca bağlandı.

Almanya Berlin Eyalet Mahkemesi'nin kararınca Sabah gazetesi, „İşte Hayalet!“ başlıklı yazı dizisinde dile getirdiği bütün iddiaları ve resimleri silmeye, gelecekte de hiçbir şekilde kullanmamaya, tüm mahkeme masraflarını ödemeye ve Serdar Kaya’ya ve R. Şen Kaya’ya 5 bin Euro tazminat vermeye mahkum edildi.

AKP hükümeti döneminde Türkiye'de çizgi haline gelen MIT destekli, yalan ve yandaş gazetecilik anlayışının, Berlin eyalet mahkemesinin Sabah gazetesi aleyhine verdiği bu örnek kararla, bir kez daha aynaya bakması gerekecektir.