Al Amin Sultan ile Hassan Mostafa Al-Mandlwai 2013 yılında Suriye’nin Aleppo kenti yakınlarında kimliği bilinmeyen iki esirin boğazlarının kesilerek katledilmesinde aktif rol almaktan mahkum olmuşlardı.

Her iki sanık ta mahkeme kararında delil kabul edilen video görüntülerindeki kişilerin kendileri olmadığını ileri sürerek suçsuzluklarını savunmuşlardı.

Sanıklardan Hassan Mostafa Al-Mandlwai’nin 2015 yılında evinde yapılan aramada Nusra Cephesi’nin elinde bulunan iki yabancı esirin boyunlarının kesilerek katledilmelerinin video görüntüleri bulunmuştu. Mahkeme her iki sanığında yüzleri maskeli olmalarına rağmen video görüntülerindeki sanıklardan ikisi olduğuna hükmetmişti.

Mahkemenin ömür boyu hapis kararı terör örgütlerine katılmak için Ortadoğu’ya seyahat edenlere uyarı olarak değerlendirildi. İsveç’te şimdiye kadar suç sayılmayan ‘‘terör eylemi gerçekleştirmek için eğitim almak ve yurt dışında terör örgütlerine katılmak’’ Nisan ayında yürürlüğe girecek yasa ile artık suç kabul edilecek.