70. Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye-Almanya Kültür Forumu ve Belge Yayıncılık ortak standında gerçekleştirilen basın toplantısında, hapisteki iş insanı Osman Kavala ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması talep edildi.

Cumartesi günü saat 14:30'da başlayan ve Hamburglu tarihçi Corry Guttstadt'ın yönettiği basın toplantısında, Türkiye'deki insan haklari ihlalleri ve yasaklar Almanca ve Türkçe dillerinde yapılan açıklamalar ile dile getirildi.

Osman Kavala'nın Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mektubundan bir bölümün okunduğu basın toplantısı sırasında Belge Yayıncılık adına Ragıp Zarakolu'da bir açıklamada bulunarak, Osman Kavala başta olmak üzere rehin tutulan tüm siyasi tutsaklar serbest birakılmalıdır dedi.

İlgi ile izlenen toplantıya çok sayıda yayıncı, gazeteci ve yazar katıldı.

Kitap Fuarı'ndaki 5. Nolu bölümde "Osman Kavala'ya Özgürlük" yazılı İngilizce dövizin altında yapılan basın toplantısına katılanlar arasında yazar Aslı Erdoğan, Gazeteci-Yazar Can Dündar, Yayıncı Yazar Ragıp Zarakolu, Tarihçi Corry Guttstadt, İnsan Hakları Derneği Onursal Başkanı Akın Birdal, Türkiye-Almanya Kültür Forumu'nun Sözcüsü Osman Okkan, Maraş Katliamı tanığı ve yazar Aziz Tunç ile Yayıncı Fahri Aral bulunmaktaydı.