Daha önce de kalp rahatsızlığı geçiren ve operasyonla kalbine stent takılan Sezgin Dağ, 20 Temmuz 2015'de IŞİD terör örgütünün Suruç'ta gerçekleştirdiği saldırı sonrası yaralanmıştı.

33 kişinin de hayatını kaybettiği saldırı sonrası Dağ vücudundaki şarapnel parçaları nedeniyle yıllarca tedavi gördü.  1979 Tercan doğumlu Sezgin Dağ, 2015 yılında yaşadığı İstanbul Gazi mahallesinden Kobanê'nin yeniden inşası için yola çıkmıştı.

Hakkında kesinleşmiş cezası nedeniyle İsviçre’ye iltica eden Sezgin Dağ, kaldığı BAZ Kappelen iltica kampında fenalaşarak kendi imkanları ile Aarberg Hastanesine gitti. Burada kan tahlili yapılarak röntgeni çekilen Dağ, ilaç verilerek kampa geri gönderildi.

AMBULANS YERİNE TAKSİ ÇAĞRILDI YOLDA CAN VERDİ

Hastaneden kampa geri gönderilen Sezgin Dağ aynı günün akşamı saat 22.00 sıralarında kalbinden tekrar rahatsızlandı. Kalbini tutarak yere yığılan Dağ için kamp görevlileri ambulans yerine taksi çağırdı. Taksi ile hastaneye götürülmeye çalışılan Sezgin Dağ yolda hayatını kaybederken, kamp yetkililerinin hayati tehlikesi olan bir hasta için ambulans yerine taksi çağırması, başta kampta birlikte kaldığı arkadaşları olmak üzere demokratik sivil toplum örgütlerinden tepki gördü.

İsviçre'nin Bern kantonunda siyasi sürgün olarak yaşayan Sezgin Dağ'ın cenazesi İstanbul'a uğurlandı.