15 KİŞİLİK GRUP YORUM ÜYESİNDEN 5'İNE VİZE VERİLDİ

Alman Sol Parti Federal milletvekili Jan van Aken ve Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in bizzat girişimleri sonucu 15 kişilik Yorum üyelerinden 5'inin vize engelini aştıkları açıklandı. Bugün saat saat 12:00 'de İstanbul'dan kalkan uçakla Düsseldorf havaalanına inen Yorum üyelerinin 7 saattir polis sorgusunda tutulması tepkiyle karşılandı.

GRUP YORUM AVUKATI: KEYFİ ENGELİ KINIYORUZ



Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Hamm Barosuna kayıtlı Avukat Nurgül Tosun şunları söyledi; "Aynı uçakla gelen tüm yolcular havaalanını saatler öncesinden terketmesine rağmen, Grup Yorum üyelerine ise "henüz çevirmen gelmedi onu bekliyoruz" gerekçesi ileri sürülerek, havaalanı polislerince keyfi engel çıkarılarak adeta gözdağı verilmektedir, bunu kınıyoruz". 
Grup Yorum üyelerinin hâlâ Düsseldorf havaalanında sorgulandıkları aktarıldı.

 EFKAN ŞEŞEN VE ŞAİR İBRAHİM KARACA DA KONSERDE

Aralarında Grubun 1985 yılındaki ilk kurucularından Efkan Şeşen ile Grup Yorum'un bir çok şarkısının yazarı şair İbrahim Karaca'nın da yer alacağı, 20 bin kişinin beklendigi
"Irkçılığa Karşı Tek Ses Tek Yürek Konseri" için tüm hazırlıkların bittiği aktarıldı.



MERKEL'İN TÜRKİYE ZİYARETİ SONRASI ENGEL

1985 yılında kurulan ve 30 yıllık müzik tarihlerinde yüzlerce kez yurtdışında konserlere katıldığı açıklanan Grup Yorum üyelerine çıkarılan vize engelinin, Merkel'in Türkiye ziyareti sonrasına denk düşmesinin siyasi nedenlerden dolayı olduğu ileri sürüldü.