Rainer Hermann tarafından "İstanbul'da terör" başlığıyla yayımlanan köşe yazısında son terör eylemleri ve ülkedeki siyasi atmosfer değerlendirildi. Hermann şunları yazdı:

"Türk devleti ve PKK arasında doksanlı yıllarda savaşın en şiddetli günlerinde bile bu olmamıştı: Pazartesi günü 6 terör eylemi Türkiye'yi sarstı, bunlardan ikisi İstanbul'da yaşandı. Saldırılardan biri kale gibi olan Amerikan Başkonsolosluğu'na yapıldı.


Saldırılar ürkütücü bir şekilde artıyor ve toplumda korku yayılıyor. Ülkenin son 10 yıl içerisinde dinamik bir şekilde gelişmesine imkan sağlayan iç barış sona erdi. Terör ağırlıklı olarak PKK'dan kaynaklanıyor, IŞİD şimdilik geri duruyor. Ancak, sadece PKK'ya suçu atmak kolaycılık olur. Son olarak, hükümet bile PKK'nın saldırıları öncesinde barış sürecini sona erdirmişti. Politikacılar genel olarak sorumsuz davranıyor. 23 Ağustos'ta yeni bir hükümet kurulması için öngörülen süre doluyor. Zor ve sıkıntılı günlerde biraraya gelerek ulusal birliği sağlamak için hükümet kurmak yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi iktidarını korumak için ülkeyi yeniden seçime sürüklüyor."