Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, iki kişinin hayatını kaybettiğini, hayatını kaybedenlerden birinin konsolosluk yetkilisi olduğunu söyledi. İkinci kişinin kimliğiyle ilgili bilginin ise henüz teyit edilmediğini belirtti. Bir kişinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını aktardı.

Irak Bölgesel Hükümeti de bir Türk diplomat ile bir sivilin öldüğünü, bir sivilin de yaralandığını duyurdu.Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

SALDIRI ERBİL BAŞKONSOLOSLUĞU'NA YAKIN RESTORANDA GERÇEKLEŞTİ

Saldırı, Türkiye’nin Erbil konsolosluğuna yakın bir noktada Kırklar caddesi üzerinde bulunan, Divan Oteli'nin karşısındaki Empire Business Towers'taki Huqqabaz restoranında yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur" dedi.

Saldırıyı kimin yaptığına yönelik bir bilginin henüz olmadığını, Irak güvenlik güçleriyle irtibat halinde olduklarını söyledi.