Passauer Neuen Presse’ye konuşan Cem Özdemir, Ankara’daki patlamayla ilgili olarak, “Öyle anlaşılıyor ki, düzenli ve adil seçimleri önlemek için çalışılıyor” sözlerini kullandı.

 

Önümüzdeki seçimlerde AK Parti’nin çoğunluğu sağlayamayacağını belirten “1 Kasım’da seçimlerin normal olarak yapılması durumunda, Erdoğan’ın yine çoğunluğu sağlayamayacağı görülüyor.” diyen Özdemir, Avrupa Birliği’ne Erdoğan ile yürütülen görüşmelerin buzdolabına kaldırılması çağrısında bulundu.

 

“DESTEK ANLAMINA GELEBİLECEK DAVRANIŞLARDAN KAÇINMALIYIZ”


“Her anlaşma, Erdoğan’ın bizim için normal bir muhatap olduğu sinyalini verebilir” diyen Özdemir, “1 Kasım seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek anlamına gelebilecek davranışlardan kaçınmalıyız” dedi.


“Olası seçim yenilgisi durumunda, hatalarından dolayı hesap vermekten korktuğu için kendi ülkesini kaosa sürükleyen birisi güvenilir bir ortak olamaz”  diye konuşan Özdemir, Ankara’daki terör saldırısının provakasyon olduğunu söyledi.

 

“Yapan her kimse, sendikalar HDP ve CHP’nin de bulunduğu barış mitingini doğrudan hedef aldı” diyen Özdemir, amacın 1 Kasım seçimlerine yönelik kaos yaratmak olduğuna dikkat çekti.