2013 yılı için Avrupa'dan kısa başlıklar verilecek olunursa;

 
 9 Ocak günü Paris'te üç kürt kadın hunharca katledildi.


 
Hamburg'da Neupack firmasında Almanya sosyal mücadele tarihi açısından, işçilerin 7 ay süreli işyeri greviyle bir ilk yaşandı.

 
Avrupa'nin birçok ülkesinde ırkçılık adeta hortladı. İskandinav ülkelerinde ırkçı-faşist partiler koalisyon ortağı bile oldular.


 
Euro ülkelerindeki ekonomik kriz etkisini hala devam ettirmekte. Kriz sonucu onlarca büyük işletmede çıkışlar verildi. Onbinlerce kişi sokağa  atıldı.


 
Almanya'da mayıs ayında Münih'te başlayan NSU ırkçı terör davası, gündeme oturdu. 8'i Türkiye kökenli 10 kişinin ölümünden sorumlu NSU  dosyalardaki tahrifat ve yüzlerce belgenin 'imhası', hukuk devletinin olduğu Almanya için "derin devlet" tartışmalarını gündeme taşıdı.


 
İtalya açıklarında yüzlerce Afrika kökenli mülteci Avrupa'ya 'umut yolculukları' esnasında boğuldular.Lampedusa açıklarındaki mülteci dramına  AB ülkeleri sessiz kalmayı devam ettirdi.

 
Birçok Avrupa ülkesinde Türkiye kökenli 78 kuşağı devrimcileri, interpol kararı öne sürülerek aylar süren gözaltı terörü yaşadı.


 
Almanya'da Merkel başbakanlığında sosyal demokratlarla birlikte büyük koalisyon kuruldu.


 
Fransa'da öğrenci işgalleri gündemi sarsarken, İspanya'da kadınların kürtaj karşıtı gösterileri meydanlari doldurdu


 
Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz, ırkçı partinin inanılmaz yükselişine yol açtı.


 
15 Aralık 2012 tarihinde Avrupa Sürgünler Meclisi adı altına yeni bir oluşuma giden 68 ve 78 kuşağı devrimcileri, birinci Genel Kurul'u geride bıraktılar.

 

Türkiye'de 2013’ün en çok konuşulan konusu GEZİ PARKI oldu.

 

Rapor sonucu ilk çıkan sonuç, 143 bin 273 haberle yazılı basının en çok yer verdiği konunun açık ara farkla Gezi Parkı olduğu ortaya çıktı.

 

 Ocak ayında, Drogba’nın Galatasaray’a gelişi ortalığı sarstı.  Mehmet Ali Birand’ın beklenmeyen ölümü medya dünyasını sarstı.

 Şubat ayı Suriye'deki savaşın Hatay’a etkilerini ilk duyduğumuz zamandı.

 Mart ayında, İsrail’in Mavi Marmara için özür dilemesi tarihe geçti. Öte yandan Diyarbakir Newroz kutlamasında okunan Öcalan'ın barış çağrısının Türkiye gündemine oturması.

 Nisan ayı ile birlikte Kürt sorununa çözüm maksadıyla oluşturulan “Akil İnsanlar” heyeti konuşulmaya başlandı. Heyet ile ilgili haberler tüm yıl boyunca 17 binin üzerinde habere konu olarak yılın 3. sıradaki gündem maddesi oldu.

 Mayıs ayında gündemde maalesef yine kör şiddet vardı. Reyhanlı’da 'karanlık odakların' 2 ayrı bombalı saldırı sonucu 52 kişi öldü, 146 kişi yaralandı.

 Mayıs sonunda ise Gezi olaylarının patlak vermesiyle, gündem birden değişti. 1970'li yıllar sonrası ilk kez demokratik muhalafet, özgürlüklere sahip çıkmak için, ülkenin her yanında ve Avrupa'da protestolar yaptı.Hükümet ayakta kalma mücadelesi verdi.

 Haziran’da Gezi’nin yansımaları devam ederken “Akdeniz Oyunları” ile ilgili 12 binin üzerinde haber ve “Alkol satışına yasaklamalar” ile ilgili 11 binin üzerinde haber dikkat çekti. Haziran’da ayrıca Suriye'deki kimyasal silahları konuşulmaya başlandı.

 Temmuz’da Gezi olaylarında yaşamını kaybeden Ali İsmail Korkmaz manşetlerdeydi; 6 bin 956 habere konu oldu. Gezi olayları sonucu 6 genç fidan polis kurşunları sonucu katledildi.Binlerce gösterici yaralandı, 30 kişiden fazla kör ve sakat kalanlar var.

 Ergenekon kararlarının açıklanmasıyla Ağustos’ta gündem bir miktar değişti, Gezi’den uzaklaştı. Ancak Eylül’de ODTÜ’nün içinden geçmesi planlanan yol için kesilen ağaçlar, yeni protestolara ve polisle çatışmalara sebep oldu.

 Eylül’ün diğer gündem maddesi ise İstanbul, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı oldu.  2020’yi Tokyo’ya kaptıran İstanbul 8 bin habere konu oldu.

 2013’te Gezi’den sonra yılın en çok konuşulan 2. gündemi Demokratikleşme Paketi, Ekim ayında açıldı  ve 23 bine yakın habere konu oldu. Yoğun geçen Ekim ayının bir diğer gündemi ise Marmaray’ın açılışı oldu.

 Kasım ayı ile birlikte “Öğrenci evi tartışmaları” gündeme oturdu.  “Kızlı – Erkekli yaşam” tartışmaları yılın ilk 10 sıralamasına giremese de 7 bin 700 haberle Kasım ayının en çok konuşulan konusu oldu.

 Aralık ayında ise 95 yaşında hayata gözlerini yuman Nelson Mandela 5 bin 375 haberle manşetlerdeydi.

 Ancak yılın son 2 haftasında patlayan yolsuzluk ve rüşvet haberleri ve devamında gelen bakan ve milletvekili istifaları, kısa zamanda 10 bin haberi geçerek, Aralık ayının birincisi, tüm yılın ise 9. ağır gündemi olarak kayıtlara geçti.