Aralarında 36 ayrı sendika ve birçok kitle derneğinin bulunduğu birlik adına yapılan çağrıda, “Sosyal yardım miktarı aylık en az 600 Euro olmalı” denildi.

SOSYAL YARDIM EN AZ 600 EURO'YA ÇIKARILSIN

Aralarında Almanya’nın en büyük sendikaları Birleşik Hizmet Sendikası Bilim ve Eğitim Sendikası(Ver.di) ile AWO, VdK ve Diaköni gibi ülke genelinde örgütlenmiş sosyal yardım kuruluşlarının da bulunduğu önemli sendika ve birlikler yaptıkları ortak çağrıda, 1 Ocak’tan itibaren 446 olan sosyal yardımın aylık en az 600 Euro’ya çıkarılmasını istedi.

Çağrıda, kira sözleşmelerinin salgın döneminde iptal edilmesinin yasaklanması da gündeme getirildi. Koronavirüsnedeniyle geliri düşenlerden hiç kimsenin kira sözleşmesinin feshedilememesi gerektiği belirtilen açıklamada, her aileye 100 euro korona yardımının derhal yapılması yer aldı.

Sendikalar ve dernekler tarafından yapılan ortak çağrıda,  dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimi için, bilgisayar, tablet ve bu aletlerle kullanılacak olan program ve uygulamaların temin edilebilmesi için de ek yardımda bulunulması da istendi.