Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Volkswagen, batarya ve elektrikli otomobil üretimini de artırmayı hedefliyor. 

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Volkswagen MEB altyapısı üzerine inşa edilen 19 milyon, PPE platformu üzerine inşa edilen 7 milyon araç üretecek. Bunun toplamı 26 milyon elektrikli otomobil anlamına gelirken buna ek olarak 7 milyon adet hibrit motorlu otomobil üretimi de olacak.

Toplam yatırımın 41 milyar dolarlık bölümünün elektrikli otomobillere ayrılacağı belirtiliyor. Hibrit modeller içinse marka 13 milyar dolar ayırmayı planlıyor.

VW Grubu yöneticilerinden Hans Dieter Potsch, “Grubun yatırım planlamasının bir parçası olarak gelecekteki başarısını güvence altına almak için bugün bazı adımlar belirledik. Grubun ve markaların dönüşümü mobilitenin temel alanlarına stratejik odaklanma olarak uygulanacak. Önümüzdeki yıllarda karşılaşacağımız muazzam zorlukları düşündüğümüzde mali temelimiz çok sağlam.” açıklamasında bulundu.

VW CEO’su Herbert Diess ise, “Gelecekte insanların bireysel, sürdürülebilir ve tamamen bağlantılı mobilite ihtiyaçlarını karşılamak için şu anda bile var olan geniş elektrikli modellerimiz ve platformlarımızla küresel bir lider pozisyonunda olacağız. Bu amaçla, dijitalleşme harcamamızı ikiye katladık.” açıklamasını yaptı.