Türkiye’nin özellikle Rusya pazarında faaliyet gösteren en büyük turizm şirketlerinden Tez Tour’un, satışına ilişkin çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtilerek, bünyesindeki tüm şirketleri tek çatı altında toplayacak bir holdinge dönüşeceği açıklandı.

Tez Tour Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın ve şirketin Rus ortağı Alexander Sinigibskiy, Atalya'daki şirket binasında satışa ilişkin çıkan haberleri yalanladı ve holdingleşmeye ilişkin açıklamada bulundu. Tez Tour’un satışına ilişkin çıkan haberlerin asılız olduğunu belirten Tez Tour Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın, “Şirketimiz hakkında bizim kaynaklarımız dışında yayınlanan ve tarafımızca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemelidir” dedi.

Satışa ilişkin talep olması halinde ne yapacakları sorulan Levent Aydın, “Borsada planladığımız rakamın üzerinde olursa neden olmasın” dedi. Rus ortak Alexander Sinigibskiy ise ticarette doğru adımların atılmasının önemli olduğunu belirterek, “Şirketlerimizin tamamını değil de bazı şirketlerimizi satışa açabiliriz. Bütün şirketlerimizi satın alabilecek yatırımcı bulabilir miyiz?” diye konuştu.

2012’DE YÜZDE 10 BÜYÜME HEDEFİ

Tez Tour’un Türkiye’nin en değerli turizm markası seçildiğini ve Türkiye’nin en değerli 100 markası arasında 30’uncu sırada olduğunu belirten Levent Aydın, son 5 yılda Antalya’ya en fazla turizm girdisi sağlayan turizm şirketi olduklarını söyledi. 2011’de Türkiye’ye 1 milyondan fazla turist getirdiklerini, iç pazarda ise 40 bine ulaştıklarını kaydeden Aydın, 2012 yılında ise dış pazarda yüzde 10, iç pazarda ise yüzde 300 oranında bir artış ile 100 binin üzerine çıkmayı hedeflediklerini dile getirdi.

2000-2008 yılları arasında Tez Tour’un yüzde 45 büyüdüğünü açıklayan Levent Aydın, bu yıl için Hırvatistan ve İtalya’da da faaliyetlere başlayacaklarını kaydetti.

2013’DE HOLDİNG KURULACAK

Tez Tour’un holding hedefini ise Rus ortak Alexander Sinigibskiy açıkladı. Tez Tour’un reşit bir yaşa geldiğini ve 18’inci yılını doldurmak üzere olduğunu belirten Sinigibskiy, 25 ülkede 80 civarında anonim şirketi ile faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Amaçlarının tüm bu şirketleri tek çatı altında toplayıp bir holdinge dönüşmek olduğunu belirten Alexander Sinigibskiy, şunları söyledi:

“Biz her yıl bu şirketlerin finansal değerlerini resmi olarak açıklamak istiyoruz. Daha şeffaf olmak istiyoruz. Bu düşünce geçen yıl başladı. O yüzden basına çok yanlış dedikodu niteliğinde açıklamalar getirilmeye başlanıldı. Bu şirketlerdeki tüm hisseleri tek çatı altında toplayıp Avrupa seviyesinde bir holding olma arzusundayız. 25 ülke sayısı her geçen yıl artıyor ve kontrol zorlaşmakta. Şu anda tüm şirketlerimiz anonim şirketi durumunda. Artık uluslararası pazarlarda küçük bir anonim şirketi yerine büyük bir holding olarak gözükmek istiyoruz. Bu yıl sonuna kadar şirket içi değişiklikleri bitirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yılbaşı da holding içindeki şirketler açıklanacak. Her zaman Rusya riskli bir bölge ve holdingin merkezi ise Avrupa Birliği’ne üye bir ülkede oluşturulacak. Holdingin kuruluşu sonrasında borsa işlemleri başlatılacak ve 2014’de borsada halka açılmayı hedefliyoruz.”

ULUSLARARASI OTEL YATIRIMLARI OLACAK

Tez Tour’un otel zincirleri Amara ve PM’nin yatak kapasitesinin 8 bine ulaştığını dile getiren Levent Aydın, yatak sayısı bakımından Türkiye’de ilk 5’te olduklarını söyledi. Otel grubunu da lokal bir otel zincirinden uluslararası zincire çevirmeye çalıştıklarını ifade eden Aydın, “Belarus Minsk’te 220 odalı Türk mimarlar tarafından tasarlanan 5 yıldızlı bir otel için arsa alım işlemi tamamlandı. Aynı tarzda diğer ülkelerde de 5 yıldızlı oteller planlıyoruz. Mısır'da da yatırımlara devam edilecek" dedi.