Sheraton Çeşme, 2012 tatil sezonuna yeni bir genel müdürle giriyor. Çeşme turizminin amiral gemisi Sheraton Çeşme’nin müdürlüğüne 47 yaşındaki Serdar Baş getirildi. Ekonomi eğitiminin üzerine Yönetim & Organizasyon doktorası yapan Baş, Muğla Üniversitesi’nde Turizm ve Otel Yönetimi dersleri verdi. Avusturya ve Mısır da dahil olmak üzere turizm sektöründe 25 yıllık geçmişi olan Baş, daha önce Club Marco Polo Çamyuva, Club Cesars Belek, Club Hotel Kervansaray Bodrum, Mısır’da Hotel Premier Le Reve Resort & Spa Sahl Hashish ve yine Mısır Hurghada’da Red Sea Hotels genel müdürlükleri görevlerini yürüttü. Son olarak da NOA Group CEO’su olarak çalışan Dr. Serdar Baş, Sheraton Çeşme’nin yeni genel müdürü oldu.

SON DERECE ŞIK BİR İLÇE

Baş, DHA’ya yaptığı açıklamada, Çeşme’ye yeni geldiğini, henüz otel ve personelle tanışma safhasında olduğunu belirterek, son derece sakin, huzurlu, Ege’nin aydın, cana yakın ve güzler yüzlü insanlarının yaşadığı bir ilçeye gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. İmar açısından Çeşme’de yatay yapılaşma olmasının, çok katlı binanın olmamasının bir artı değer olduğunu ifade eden Serdar Baş, "Çeşme korunmuş bir yer. Ayrıca turizmden kaynaklı yoğunlaşmanın getirdiği negatiflikler yok. Ege’ye yaraşır bir esnaf topluluğu var. Dolayısıyla insanın huzur ve güvenle görev yapacağı bir yer. Çeşme’ye geldiğimde bir açıdan sevindim, bir açıdan üzüldüm. Sevindiğim taraf yapılaşma konusu. Doğa mümkün olduğunca az tahrip edilmeye çalışılmış. Son derece şık bir ilçe. Üzüldüğüm nokta ise paha biçilmez özelliklere sahip böyle bir yerin henüz bir dünya markası olamaması" dedi.

İTALYA’DA FRANSA’DA OLSA

Çeşme’nin İtalya ya da Fransa sahillerinde olsa dünyada en çok turist çeken yerler arasında başa güreşeceğini ifade eden Baş, "Bir destinasyonun dünya markası olabilmesi için öncelikle kolay gidilebilir olması gerekiyor. Örneğin benim görev yaptığım Mısır’daki Hurghada bir balıkçı kasabasıdır. Ama Mısır’da turizm geliri açısından ikinci sırada, çünkü Avrupa’nın birçok yerinden doğrudan uçuşlar var. Çeşme havaalanı yarım kalmış, İzmir’e ise dünya metropollerinden doğrudan uçak seferleri maalesef yeterli değil. Bunun Çeşme’ye çok ciddi negatif bir etkisi var. Dolayısıyla hem Çeşme’nin bir dünya markası olması, hem de İzmir’e daha çok turist gelmesi için İzmir havaalanına önce THY’nin katkılarıyla, daha sonrasında bütün havayollarına sağlanacak imkanlarla uçuşların sıklaştırılması lazım" dedi.