Abdulkadir Konukoğlu, kendi adını taşıyan liseyi ziyaret etti. Son sınıf öğrencilerine deneyimlerini ve başarılı olmasının yollarını anlatan Konukoğlu, "Hedef, başarıya giden yolun sonu gibi görünse de başlangıcıdır. Çünkü, hedefi olmayan yola çıkamaz" diye konuştu. Hedefe çalışarak, çabalayarak ve azimle erişilebileceğini kaydeden Konukoğlu, gençlere şunları öğütledi:

"Başaracağına inanan herkes hedefine ulaşır. Hiçbir zaman yılmayın, dürüst olun, dürüst çalışın, başarılı olmamanız mümkün değildir. Eğitiminizi aksatmayın. Bilginizin üzerine bilgi ekleyin. Eğitim ufuk açar, üniversite eğitimi alanın muhakeme yeteneği fazla olur. Başarı şansı her zaman için aynı eğitimi almayanlardan daha fazladır. Şimdi hiç kimse kalkıp da bana 'Siz üniversite eğitimi alarak mı başarılı oldunuz?' diye bakmasın. Bizim zamanımızda üniversite eğitimi alan kaç kişiydi ki? O günler, o devirler geride kaldı. Günümüzde üniversite eğitimi almayanların başarı şansı kalmadı."

'AĞABEY, ABLA DEMEKTEN GOCUNMAYIN'

Gençlere çalışma hayatına atıldıklarında mutlaka mütevazi olmaları gerektiğini vurgulayan Abdulkadir Konukoğlu, işi tam kavrayana kadar işyerinde çalışanlara 'ağabey' veya 'abla' demekten gocunmamalarını önerdi.

Bildiğini ifade etmek yerine, bilmez görünüp ustanın ya da amirin nazarında 'tehlike oluşturmayan, uyumlu' imajı verilmesini öğütleyen Konukoğlu, aksi halde daha önce işe girenlerin yeni gelen gençlerin 'kuyusunu kazacağına' dikkati çekti.

Gaziantep olarak sanayileşmede gösterdikleri başarıyı eğitim alanında gösterememenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Konukoğlu, "Keşke okusaydım, keşke yabancı dilim olsaydı. Bunun üzüntüsünü ve eksikliğini her zaman hissettim. Sizlerin yükseköğrenimi tamamlamak ve iyi derecede yabancı dil bilmekten başka çareniz yok" diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Konukoğlu'na, söyleşinin sonunda Okul Müdürü Namık Gedik ve öğrenciler tarafından çiçek verildi.



AK(BY/CK)