Mühendis olarak geldiği Rusya’da kendi firmasını kurarak başta Moskova’daki uluslararası Sheremetyovo Havaalanı'nın C ve E terminallerinin yanı sıra kente ulaşımı sağlayan Aeroexpress tren istasyonunu da yapan Türk işadamı Mustafa Bilek, öz sermayesi ile gerçekleştirdiği ‘Khimki One MEBE’ projesinin temelini Khimki Belediye Başkanı Oleg Shakov attı. Khimki Belediye Başkanı Oleg Shakov temel atma töreninde, "Gerek kullanılacak materyaller gerekse şirketin organizasyonu bakımından bu bina en son teknoloji kullanılarak yapılacak. Ofislerden oluşacak bu bina nedeni ile benim düşüncem buraya Moskovalılar gelecek ve bu bina burada trafiğin artmasına sebep olacak” dedi.

Shakov’dan sonra söz alan Mebe Construction firmasının sahibi Mustafa Bilek de temeli atılan akıllı bina hakkında bilgiler verdi. 44 bin metrekareden oluşacak binanın 10 bin metrekarelik alanının park yeri, geri kalan 34 bin metrekarelik alanın ise kiraya verileceğini anlatan Bilek şunları söyledi:

"Bu demek oluyor ki burada yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışacak ve bu binada sadece ofisler olmayacak; restoranlar, kafeler bankalar olacak. Ben Khimki’yi, Moskova dışındaki en iyi yer olarak göstermek istiyorum. Bu projeyi bize verdiğiniz için çok teşekkür ederim bu proje bizim buradaki ilk ve tek projemiz değil. Diğer projeleri şu an açıklama gereği duymuyorum. Ama buradaki diğer büyük bir projemiz ise hastane inşaatı."

Shakov ve Bilek başta olmak üzere alandaki diğer misafirler temele konulması için bir kapsülün içine yerleştirilen belgeye imzalarını attılar ve ilk beton Shakov’un bastığı düğme ile temele döküldü.

Açılış sonrası sorularını yanıtlayan Khimki Belediye Başkanı Oleg Shakov, Türk yatırımcılarını Khimki’ye beklediklerini söyledi. Yatırımları Türk, Rus ya da Fransız olarak ayırmadıklarını belirten Shakov, kendilerine gelecek kaliteli bütün yatırımlara kapılarının açık olduğunu belirtti. Temelini attığı projeyi çok güzel buldukları için temel atma töreninde bulunduklarını da belirten Shakov, "Bu proje Khimki’ye çok şey katacak. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak. Bina görüntüsü ile de şehre güzellik katacak" dedi. Shakov, "Türk yatırımcıları için ne tür imkanlar sunacaksınız?" sorusuna ise, "Bugün bütün Rusya, Moskova ve Khimki yatırımcılar için çekici ve güzel bir ortam hazırlamak için çalışıyor. Biz güzel projeler yapan firmalara yardım etmeye devam edeceğiz. Yatırımcılar bize getirdikleri ve beğendiğimiz kaliteli projelerde bizden her türlü desteği göreceklerdir" dedi.

Khimki’de yaşayan insanların Khimki’de çalışması için çaba sarf ettiklerini de söyleyen Shakov şöyle devam etti:

"Şu an Khimki nüfusunun yüzde 50’den fazlası her gün çalışmak için Moskova’ya gidiyor. İnsanların 2 saat Moskova’ya gitmek için, 2 saat de buraya gelmek için zamanları gidiyor ve bu yüzden ailelerine zaman ayıramıyorlar. Biz bunu en aza indirmek için böyle güzel projeler yapmaya devam edeceğiz."



SK(AÖ/İD)