İSTANBUL, TÜRKİYE Finans Katılım Bankası ve Capital & Ekonomist dergileri işbirliği ile düzenlenen Anadolu Markaları 2012 Yarışması’nın ödülleri törenlere sahiplerine verildi.


Türkiye Finans Katılım Bankası ve Capital & Ekonomist dergileri işbirliği ve ABİGEM katkılarıyla gerçekleştirilen Anadolu Markaları 2012 Yarışması, bu yıl altıncı kez düzenlendi. Conrad İstanbul’daki törene ekonominin lokomotifi Anadolu markalarının ödüllendirildiği törene Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş katıldı.


İş dünyası ve Anadolu ekonomisinin önemli isimlerini bir araya getiren ödül töreninde Büyük İşletmeler kategorisinin Ticaret alt kategorisinde birincilik ödülü Denizli’den Sadık Grup’un olurken, Tarım alt kategorisinin birincisi Manisa’dan Keskinoğlu Tavukçuluk, İmalat alt kategorisinin birincisi olarak Kırşehir’den Petlas Lastik seçildi. ‘Küçük İşletmeler’de ise birinciliği Antalya’dan San Bilgisayar aldı. Ayrıca jüri, markalı ihracattaki başarısı nedeniyle Adana’dan Beta Gıda’ya, geleneksel bir ürüne değer katarak kültüre yaptığı katkılardan dolayı ise Hatay’dan Gülteks Dış Ticaret’e jüri özel ödülü vermeyi uygun buldu.


Ödül töreninde konuşan Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, şunları söyledi:


 “Ülke olarak geçmişte pek çok kriz yaşadık. Her krizden bir ders aldık ve firmalarımızı bu yönde geliştirdik. Burada öğrendiğimiz en büyük ders 'markalaşmanın önemi' oldu. Bugün markalaşma çalışmalarını sağlıklı bir şekilde tamamlayan firmaların olumsuz durumlardan çok fazla etkilenmediklerini, sektörlerinin öncüleri olduklarını görüyoruz. Yıllardır reel sektörün yanında yer alan Türkiye Finans olarak markalaşma serüvenlerinin yarıştığı bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduk. Bu gibi projeler sayesinde ülkemizde markalaşma bilincinin gelişeceğine ve yakın gelecekte dünyanın dört bir tarafını Türk markalarının saracağına inanıyoruz.”


Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk de Türkiye Finans’ın kurulduğu günden bu yana her zaman reel sektörün yanında olduğunu vurguladı. Türkiye Finans’ın ülke ekonomisine destek olma misyonuyla Anadolu Markaları projesinin misyonunun birebir örtüştüğünü aktaran Gürerk, şöyle konuştu:


 “Markalaşma; gelişen ve globalleşen rekabet ortamında var olabilmek için vazgeçilmez bir unsur. Pek çok şirketimiz markalarına yatırım yapmayı, stratejileri içinde ön plana alıyor. Anadolu Markaları Yarışması bir dünya markası haline gelmek isteyen firmalarımıza büyük bir fırsat sunuyor. Ulusal markalarımızın uluslararası başarı yakalamak için yaptıkları çalışmalar bizlerin de motivasyonunu artırıyor. Kurulduğumuz günden bu yana firmalara markalaşma yolunda ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlıyoruz. Anadolu Markaları’nda öykülerini dinlediğimiz ve iş dünyasına ilham veren sayısız başarı hikayesine yenilerini eklemek için reel sektöre desteklerimiz aralıksız devam edecek.”


Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş de “Türkiye’de 50-60 yıl öncesinde markalaşma çalışmaları günümüze nazaran yok denecek kadar azdı. Ancak bugün sevinerek söylüyoruz ki ülkemizde markalaşma bilinci gitgide artıyor. Dünyanın en büyük 500 şirketi arasına Türk firmaları giriyor. Umarız en kısa zamanda dünyanın en büyük 500 markası arasında da Türk markaların görürüz” dedi.


Anadolu Markaları 2012’de ödül alan kurumlar şöyle:


BÜYÜK İŞLETMELER


Ticaret Kategorisi:


1. Sadık Grup-Denizli,


2. Sunar Grup-Adana,


3. Cam Merkezi Sanayi-İzmir

 


Tarım Kategorisi


1.Keskinoğlu Tavukçuluk-Manisa


2. Eker Süt Ürünleri-Bursa,


3. Durum Gıda-Mersin

3. Kılıç-Muğla


 


İmalat Kategorisi


1. Petlas Lastik - Kırşehir

2. İşbir Yatak - Ankara

3. Hes Hacılar Elektrik – Kayseri

3. Akyapak Makine – Bursa


 


Küçük İşletmeler


1. San Bilgisayar- Antalya


2. Anadolu Tıp - Sivas


2. Köroğlu Tıbbi Malzemeler-İzmir


3. Gülşen Gıda- Çorum


3. Ceyda Gıda- Kütahya


Geleneksel Bir Ürüne Değer Katarak Kültüre Yaptığı Katkıdan Dolayı Jüri Özel Ödülü


Gülteks Dış Ticaret - Hatay


Markalı İhracatta Jüri Özel Ödülü


Beta Gıda - Adana


 


(FOTOĞRAF)