Moldova’da mahkeme, Moldova Yolsuzluklarla Mücadele Merkezi’nin talebi üzerine, Eski Başbakan Vladimir Filat’a ait 5 otomobile el koydu. Moldova Yolsuzluklarla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde eski başbakanın bütün malvarlığına el konabileceği belirtildi.


Öte yandan, tutuklanan Eski Başbakanın başkanı olduğu Moldova liberal Demokrat Partisi’nin koalisyon hükümetindeki üç partiden biri olması, siyasi çalkantıların Avrupa’da en yoğun ülke olan Moldova’da, yeni bir siyasi kriz ihtimalini gündeme getirdi. Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti, Batı yanlısı çizgiyi savunan koalisyon üyesi üç partinin ileri gelenleriyle görüşerek, koalisyonun bozulmaması ve Moldova’nın AB’yle entegrasyonu hedefleyen dış politikasından dönülmemesi gerektiğini söyledi.


Moldova’nın eski başbakanı Vladimir Filat’ın milletvekili dokunulmazlığı geçen hafta parlamento tarafından kaldırılmış ve Filat, önce gözaltına alınmış ve geride bıraktığımız Pazar günü de, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Filat, yaz aylarında meydana gelen bir milyar dolarlık banka hortumlama olayına karışmakla suçlanıyor. 

Filat ise, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, Moldova’da bütün yargı sisteminin ülkenin en zengin işadamı Vladimir Plahotnyuk’un denetiminde olduğunu ve kendisine Plahotnyuk’un komplo düzenlediğini iddia ediyor.