Hindistan'da bir televizyon kanalına açıklamalar yapan kurbanın erkek arkadaşı 16 Aralık gecesi yaşananları uzun uzun anlattı. "Saldırının ne kadar vahşice olduğunu anlatacak kelime bulamıyorum diyen genç adam, “Hayvanlar bile böyle davranmaz“ ifadelerini kullandı.

Akşam sinemadan çıktıktan sonra aslında bir triportörle eve dönmek istediklerini ancak şoförün kendilerini almaması üzerine içinde altı saldırganın bulunduğu otobüse bindiklerini söyledi. Kısa bir süre sonra saldırganların kendilerini rahatsız edip saldırmaya başladığını anlatan genç, “Üçüyle kavga ettim. Onlara sert vurdum. Ama daha sonra diğer ikisi bana demir çubukla vurdu'' dedi.

Adamların, polisi aramaya çalışan üniversite öğrencisi genç kadının cep telefonunu aldığını, onu otobüsün arka koltuklarına götürerek, tecavüz ettiklerini belirten erkek arkadaş, tecavüzden sonra bazı saldırganların kadının öldüğünü söylediğini duyduğunu belirtti.

Kız arkadaşıyla birlikte çıplak ve kanlar içinde bir üstgeçidin altına atıldıktan sonra bisiklet, triportör ve araçlarıyla geçenlerden yardım istediğini ancak onları o halde görenlerin geçip gittiğini kaydetti.

4 gün karakolda kaldı

Yaklaşık 20 dakika sonra gelen polis memurlarının, kıyafet ve ambulans için yalvarırken kendisini sorgulamaya başladıklarını belirten genç adam, tıbbi yardım almak yerine 4 gün boyunca karakolda olayın sorgulanmasına yardım ettiğini söyledi.

Hintli genç, kız arkadaşını hastanede ziyaret ettiğini, saldırganların tutuklandığını ve onun için savaşacağını söylediğini belirterek, ''Cesaretiyle hepimizi uyandırdı. İnsanlar, onun hürmetine benzer bir suçun tekrar işlenmesini önleme mücadelesini ileri götürmeli'' şeklinde konuştu.

Kurbanın erkek arkadaşı yaşananları anlattı

Düğün hazırlıkları yaptığı öğrenilen ve ismi açıklanmayan tıp öğrencisi genç kadın, artık ülkesinde ve uluslararası kamuoyunda "India's Daughter" (Hindistan'ın Kızı) ismiyle anılıyor.

Bu arada röportaj televizyon kanalına pahalıya mal olabilir. Çünkü Hindistan'da tecavüz vakalarında kurbanın kimliklerinin ifşa edilmesi yasak. Polis, Zee News'e soruşturma başlattı. AFP/AA/DW, BS