Almanya, Ukrayna’nın silah talebini “prensip olarak çatışma yaşanan bölgeleri bulunan ülkelere silah sevkiyatı yapmadığı” gerekçesiyle reddetmişti.

AİHM'den tarihi karar: Alevilik ayrı bir inançtır AİHM'den tarihi karar: Alevilik ayrı bir inançtır

Alman basının genişçe yer verdiği haberlere göre Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna'nın talebi doğrultusunda ülkeye 5 bin asker (5000 Helme) göndereceğini duyurdu.

Bakan Lambrecht yaptığı açıklamada, “Ukrayna büyükelçiliğinden askeri teçhizat ve asker talep edildiği yönünde mektup aldık. Ukrayna’ya 5 bin askeri miğfer göndereceğiz. Bu sayede ülkenin yanında olduğumuzu açıkça gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Lambrecht, Almanya'nın şu anda Ukrayna'daki çatışmayı daha da tırmandırabilecek herhangi bir adım atmayacağını belirterek, "Hepimizin sakin kalması ve barışçıl bir çözüm bulmak için mevcut tartışma biçimlerini kullanmamız önemli. Avrupa'nın ortasındaki anlaşmazlığı diplomatik olarak çözmek için çok sayıda olanak var" dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Ukrayna’nın taleplerine karşılık silah göndermeyi reddettiğini vurgulayarak, “Gönderdiğimiz miğferler (askerler) silah değil, ama ülkeye yardımcı olacak. Rusya ve Ukrayna konusunda bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Avrupa’nın ortasındaki bu çatışmaya barışçıl bir çözüm bulmak için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.