Dergah ile Çilehane arasında bulunan ve yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanda projelendirilen “Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesisleri”nin Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri öncesinde hizmete açılması hedeflenmektedir.

Düzenlenen temel atma törenine Hızır Avusturya Genel Başkanı Zöhre Doğan ve Hacıbektaş Belediyesi Başkanı Arif Yoldaş Altıok’un yanısıra, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Hacıbektaş Kaymakamı Kübra Kurtoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP PM Üyesi Yaşar Seyman, ALEVİ Genel Başkanı Yüksel Bilgin, ALEVI İcra Kurulu Başkanı Hasan Ayık ile Avusturya  ve Hacıbektaş'tan çok sayıda davetli katıldı.

Törende, Projeye katkı sunan ve Avusturya’dan katılan Vorarlberg Imam Hüseyin Cemevi Başkanı Aydın Yıldız, Innsbruck Hz. Ali Cemevi Başkanı Aydın Yağız, Jenbach Ehlibeyt Cemevi Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Tohumcu, Viyana Şah Hatayi Cemevi adına Hasan Ayık ile birlikte Edremit Belediyesini temsilen İbrahim Aydemir’e, Asya Fidancılık ve Projenin Mimarları İrem Kayabaşı ve Berk Demirbaş’a teşekkür plaketi sunuldu.