Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nın kurucusu olduğu BioNTech, 2030 yılına kadar 10 bine yakın kanser hastasını, klinik çalışmalarda ya da onaylanmış tedavi yöntemiyle kişiselleştirilmiş kanser immünoterapileri ile tedavi ediyor.

BILD gazetesi, BioNTech’in taşınma kararı almasının nedeninin Alman bürokrasisinin yetersizliği olduğunu iddia etti. İngiltere’de bu alanda bürokrasideki sorumlularla, şirketlerin yakın iş birliği içinde çalıştıkları ve bun nedenle ilaç geliştirme sürecinin daha hızlı ilerlediği belirtildi. BioNTech, kurucularından Özlem Türeci Bild’e verdiği demeçte, Almanya’daki politikacıların bu nedenle nihayet “Zamana uygun çerçeve koşulları” yaratmaları gerektiğini söyledi.

İlan ve kimya araştırmaları devi Bayer’in de, ilaç sektöründeki faaliyetlerini Çin ve ABD’ye taşımak istediği kaydedildi. Avrupa’nın ‘inovasyon dostu olmayan’ anlayaşının bunda etkili olduğu iddia edildi. Aynı şekilde kimya alanında faaliyet gösteren dünya devi BASF’nin de, Çin’in güneyindeki Zhanjiang’da yeni bir tesis inşa ettiği kaydedidi. Taşınmadan sonra Ludwigshafen tesisindeki 39 bin çalışanın işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Kırmızı etin bozuk olduğunu anlamanın yolu! Kırmızı etin bozuk olduğunu anlamanın yolu!

Aile Şirketleri Vakfı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya 2022 yılında şirketler arasında cazibesini kaybetti. Şirketlerin yatırım için cazip gördükleri ülke sıralamasında Almanya 21 ülke arasından, 18. sıraya geriledi. Alman Ekonomi Araştırma enstitüsüne, göre şirketler giderek daha fazla kalifiye eleman sıkıntısı çekmeye başladı. IW’ye göre 2032 yılına kadar kalifiye eleman açığı 5 milyona kadar çıkabilir.