“Feminist İnsiyatif”,  “Korsan Partisi”, “Sol Parti”nin gençlik örgütü “Genç Sol” ve halkı toplu taşıma araçlarına ücret ödemeden binmeye teşvik eden “Ödeme Şimdi” adlı grup tarafından Sergel Meydanı’nda eylem yapıldı. Eylemde bir konuşma yapan Isabella Pettersson toplu taşım araçlarının en fazla illerin banliyölerinde yaşayan kadınlar tarafından kullanıldığını, daha fazla ücret alan erkeklerin araç sürmeyi tercih ettiklerini söyledi.  Toplu taşım araçlarına zam yapılırken özel araç kullananlara kolaylıklar gösterilmesinin kadın-erkek eşitsizliğini arttırdığını belirterek toplu taşım araçlarının ücretsiz olmasını istedi.

“Korsan Partisi” adına konuşan Erik Lönroth toplu taşıma araçlarını ücretsiz olmasını herşeyden önce çevrenin korunması için savunduklarını, bedava olması halinde özel araç kullananların sayılarının ciddi oranda azalacağını söyledi. Genç Sol’dan Linnea Lööf ise toplu ulaşım araçlarının ücretli olmasının işsizler, hastalar ve yoksulların seyahat etme özgürlükleri önünde bir engel oluşturduğunu söyledi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu göstericiler ulaşım araçlarının ücretsiz olmasını talep eden sloganlar atarak İl Genel Meclisi binasına doğru yürüyüşe geçtiler.