Oslo’daki Bölge Mahkemesi’nde devam eden duruşmanın 3’ncü gününde savcı, Breivik’in öğrencilik yılları, eylemden önceki yaşantısı, 22 Temmuz’da gerçekleştirdiği eylemden sonraki yaşantısı ve bağlantılı olduğu aşırı sağcı milliyetçiler ile ilişkileri hakkında sanığa sorular sordu. Savcı Inga Bejer Engh, ayrıca Breivik’in ilişkisi olduğunu söylediği aşırı sağcı faşist grupların kimler olduğu üzerinde de durdu. Ancak Breivik, bu konuda konuşmak istemediğini, bu yöndeki sorulara yanıt vermeyeceğini söyledi.

Breivik sorgusu sırasında ayrıca Liberya’ya gittiğini burada, bir Sırp milliyetçileriyle karşılaştığını anlattı. Ancak Breivik, Liberya’ya neden gittiğini ve Sırp milliyetçilerinin kimliğini açıklamayacağını söyledi.
 
"Ağır hasta olabilir"
Bu arada İsveç gazetelerine yansıyan haberlere göre, psikiyatristler, Breivik’in psikolojik durumunu incelemek ve hangi konuları inkar etmeye yatkın olduğunu anlayabilmek için beyin röntgeni (Beyin EEG’sı) çekilmesini istedi.

İsveçli Adli Psikiyatrist Prof. Sten Levander de İsveç Radyosu’na yaptığı açıklamada, Breivik’in şizofren ve düşünce bozukluğu gibi ağır psikiyatri hasta olabileceğini, bu durumun da ancak beyin röntgeni ile anlaşabileceğini söyledi.