Güney Kıbrıs'ta panik!

Duyan bankaya koştu

Güney Kıbrıs'ta bankalarda bulunan yatırımlardan vergi alınacak haberi Kıbrıslı Rumları tedirgin etti. Yatırımlarının bir bölümünün kesileceğini duyan binlerce Rum, paralarının geri alabilmek için bankalara akın etti. Bankalardaki mevduatlarının kesilmesini istemeyen Rumlar, tüm çabalarına rağmen hesaplarının bir bölümünü bloke edilmekten kurtaramadı.

Rum Alithia gazetesi, tıraşlanma haberinin duyulmasının ardından dün binlerce Kıbrıslı Rum'un çekebildikleri kadar çok para çekmek amacıyla bankamatiklere akın ettiklerini, ancak birçoğunun elleri boş döndüklerini yazdı.

Gazete, bankamatiklerden para çekebilenlerin hali hazırda hesaplarındaki mevduatta tıraşlanması öngörülen miktarının bloke edildiğini gördüklerini, birçok kişinin ise bankamatiklerde para kalmaması sebebiyle evlerine elleri boş döndüklerini belirtti.

Birçok kişinin ise dün yaşadıkları yerlerdeki kooperatif bankalarına giderek mevduatlarını çekmek istediklerini ancak banka sistemlerinin çalışmadığını aktaran aynı gazete, bir süre sonra sistemler çalışmaya başlayınca ise tıraşlanacak miktarın bloke edildiğini gördüklerini vurguladı.