2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıkan ve Libya'nın öldürülmüş lideri Kaddafi'nin Sarkozy seçim kampanyasını finans ettiği şüphesi üzerine Paris cumhuriyet savcılığı tarafından bir kovuşturma açıldığı bugün Le Figaro gazetesinde yayınlandı.

Bu kovuşturma kapsamında eski cumhurbaşkanı Sarkozy ve avukatının telefonlarının polis tarafından dinlendiği ortaya çıktı.

Dinlemeler sırasında Sarkozy'nin başını çok ağrıtacak ve önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmasını engelleyebilecek bilgilere ulaştığı ortaya çıktı.

Bu bilgilerin  Fransa'nın en zengin kadını olan L'oreal şirketinin sahibi Liliane Betancour'un, Nicolas Sarkozy'nin 2012 seçim kampanyasına, seçim yüksek kuruluna deklere etmediği büyük para yardımında bulunduğu iddiası ile iş adamı Bernard Tapis'nin Adidas şirketinin satışından tazminat talep ettiği devlet bankası Societe Generale davasında, dava sonuçlanmadan, anlaşma yolu ile iş adamına verilen 450 milyon Dolar ile ilgili olduğu belirtildi.

Dinlemeler sırasında Paris adliyesinden Gilbert Azibert isimli bir savcının Sarkozy ve avukatına Sarkozy hakkında devam eden soruşturma ve davalar hakkında bilgi verdiğini öğrenen savcılar Sarkozy'nin "makamını kullanarak adalete baskı yapma" suçunu işleyip işlemediğini araştırdıkları gelen bilgiler arasında.

Bu arada Nicolas Sarkozy, Elysee sarayında iken yapılan gizli ses kayıtlarının daha fazla medyaya sızmasını önlemek için eski danışmanı  Patrick Buisson hakkında  "acil" kodu ile dava açtı.

Şu anda devam etmekte olan "Betancour" davasında, Liliane Betancour'un malikhanesinde yapılan gizli ses kayıtları bir suçu ortaya çıkardığı için Fransız adaleti tarafından delil olarak kabul edildi.