Almanya




15 gündür devam eden Gezi Parkı direnişi AKP hükümetinin kimyasını bozdu. Kendine fazla güvenen yeni sultan Başbakan ve ekibi panik halinde hergün Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış direnişçilere savaş ortamı gibi, orantısız şiddet uygulayarak katletmeye ve gözaltılara devam etmektedir. "Korku varsa, umutta vardır" özdeyişi gibi yıllardan beri ülkede estirilen teröre kitleler "yeter artık" diyerek başkaldırdı. İstanbul Vali'sinin tüm kamuoyu huzurunda vermiş olduğu "devlet sözü" birkaç saat sonra saldırıya dönüştü. Tüm dünya TV'lerine yansıyan sahneler, Avrupa'da yaşayan Türkiye kökenlileri sokaklara döktü.


Almanya'nın Nürnberg ve Hamburg şehirlerinde dünkü Taksim'deki direnişçilere yapılan saldırıyı protesto eden binlerce gösterici biraraya gelerek Türkiye'deki AKP terörünü nefretle protesto ettiler.


Nürnberg'de Lorenz Kirche (kilise) önünde bir gösteri yapıldı. “Her yer direniş, her yer Taksim” şiarıyla düzenlenen  mitinge 250 civarında kitle katıldı.


Kitle toplu olarak “Faşizme karşı omuz omuza” Tod dem faschismus in der Türkei” “Hoch die internationale solidarität” “Yaşasın Halkların Kardeşliği” ” Katil Hükümet İstifa” sloganlarını haykırdı.

Yapılan Mitingde kurum temsilcileri yaptıkları türkçe ve almanca  konuşmalarda,  AKP nin baskıcı ve katliamcı politikalarını  kınayarak,Taksim'de ve Türkiye'de sürdürülen demokrasi ve özgürlük mücadeleleriyle dayanışma içinde olacaklarını dile getirdiler.

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu'nun Taksim'de direnişe sahip çıkmak amacıyla yayınladığı ortak açıklamanın okunmasından sonra, Çav bella ve Barikat marşları  kitlenin katılımı ile hep bir ağızdan söylenerek miting sonlandırıldı.nbg-mahmut

DSC_0030

Hamburg'da da Tayyip Erdoğan'ın "baş belası" olarak adlandırdığı "Twitter ve facebook" üzerinden haberdar olan yüzlerce gösterici Merkez tren garı önünde biraraya gelerek gecenin geç saatlerinde devlet terörünü protesto ettiler.


Demokratik Güç Birliği Platformu'nun organize ettiği gösteriye Eyalet milletvekillerinden Mehmet Yıldız (Sol Parti) , Kazım Abacı (SPD), Beldiye meclis üyelerinden Behçet Algan (SPD) ve Yusuf Uzundağ ( Yeşiller) destek verirken, sık sık "Her yer Taksim, her yer direniş" ile "Katil Hükümet İstifa" sloganları haykırıldı.