Turkmall ve Markafoni sponsorluğunda 24-26 Mayıs arasında düzenlenen 'Perakende Liderler Konferansı', Almanya'nın Münih kentinde Sofitel Otel'de yapıldı. Bügün de devam eden konferansa katılan konuklar Türk perakende sektörünü yurtdışında bekleyen fırsatları ve bu fırsatlardan yararlanmanın yollarını görüştü. Bu yıl 7'ncisi düzenlenen etkinlik, perakende sektörünün 114 üst düzey ismi katıldı. Genel müdürler, yönetim kurulu başkanları ve şirket sahipleri, her yıl ayrı bir ülkede düzenlenen Perakende Liderler Konferansı'nda bir araya geliyor. Konferansın gündemini yurtdışı açılımı oluşturuyor. Perakende sektörünün ünlü isimleri, Suudi Arabistan'dan Uganda'ya, Mısır'dan Ruanda'ya farklı ülkelerde yaşadıkları deneyimlerini paylaşıyor.

Turkmall ve Markafoni sponsorluğunda gerçekleşen Perakende Liderler Konferansı'nın diğer sponsorları, Kartes, Borusan Otomotiv, Turkcell, Tween, Sensormatic, AVM mfi Partners ve İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu. 

2006'da Zürih'te, 2007'de Lizbon'da, 2008'de Berlin'de, 2009'da Cannes'da, 2010'da Budapeşte'de ve 2011'de Barcelona'da organize edilen Perakende Liderler Konferansı'nın 7'ncisi Münih'te yapılıyor. Perakende Liderler Konferansı'nda yer alan isimlerden bazıları şöyle: Kigılı Başkanı Abdullah Kiğılı, Boyner Büyük Mağazacılık İcra Başkanı Aslı Karadeniz, Orka Group Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Group Seb Genel Müdürü Cüneyt Yağcı, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar, Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, Markafoni Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Tatari, LCW Başkanı Vahap Küçük, Altınbaş Başkanı İmam Altınbaş, Simit Sarayı Başkanı Abdullah Kavukçu, Atasay Yönetim Kurulu Üyesi Atasay Kamer, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, Linens Genel Müdürü Erkmen Önbulak, Penti Genel Müdürü Sami Kariyo. Perakende sektörünün 114 üst düzey isminin katıldığı konferans için dün akşam bir gala yemeği verildi. 

YEMEĞİNİN SPONSORU POSTA GAZETESİ OLDU

Posta Gazetesi'nin sponsoru olduğu gala yemeği Münih'te bulunan, 19'uncu yüzyılda inşa edilen ve daha sonra lokantaya dönüştürülen Lenbach Restaurant'ta verildi. 200 kişinin katıldığı gala yemeğine Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay, Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni ve Posta Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Birand, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Akşam Gazetesi Yazarı Ali Saydam, program yapımcısı Mesut Yar, Kigılı Başkanı Abdullah Kiğılı, Boyner Büyük Mağazacılık İcra Başkanı Aslı Karadeniz ile konferansa iştirak eden işadamları katıldı. 

BİRAND: GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ İŞ YAPIYORSUNUZ

Yemek sonrası konuklara hitap eden Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni ve Posta Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Birand, sektör yöneticilerini yaptıkları işten dolayı kutlarken, şöyle dedi:

"Türkiye'den başka hiçbir sektörün böyle bir organizasyonuna tanık olmadım. Çünkü iyi para kazanıyorsunuz. Allah daha çok versin. Türkiye'de iş yapmak çok kolay. Türkiye'de ağlıyorsunuz ama bilin ki daha kolay. Burada dışarıda bunu yapabilmek çok önemli. Burada bizim markaları görünce başka bakıyorum, bambaşka bir his o. Sizler çok iyi iş yapıyorsunuz. Buraya gelirken, perakende konferansına gidiyorum diyince ya ne işin var dediler. Bilin ki gerçekten çok önemli iş yapıyorsunuz. Türkiye'de gazeteci olmak çok kolaydır zira çok gazeteci yok. Ama bunu Washington, Londra, Paris'te yapın, işte o zaman size gazeteci deniyor. Daha fazla kazanın daha iyisini yapın."



EK(GE/İD)





dedi. GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ --------------- Gala misafirlerinin restauranta gelişleri  Ercan KARATAŞ / MÜNİH DHAFEED