Karşılaşma beklenildiği gibi iki ekibin de kontrollü oyunuyla başladı. Topu ayağında tutmaya çalışan Almanya orta ahada top çevirirken savunmasu önde olan Portekiz rakibine ileride pres yaptı. Beşiktaş'ta forma giyen Quaresma ve Hugo Almeida maçta ilk 11'de kendilerine yer bulamadılar. Almanya Milli Takımı'na bu turnuvada çağırılan İlkay Gündoğan da yedekler arasındaydı.

İlk 5 dakika geride kalırken maçta ilk pozisyona giren takım Almanya oldu. Sağ kanattn içeriye kesilen ortada Mario Gomez topa kafa vurdu fakat top üstten auta gitti. Birkaç dakika sonra ceza sahası önünde topu alan Podolski uzaktan sert bir şut çekti ama Patricio topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

PORTEKİZ OYUNU DENGELEMEYE ÇALIŞTI
Rakibin süratli oyuncuları karşısında savunmaya dönmekte zorlanan Almanya'yı defansın arkasına top atarak zorlamaya çalışan Portekiz, Cristiano Ronaldo'ya istenilen ara pasları gönderemedi.

ALMANYA BOŞLUK BULAMADI
Maçta topun kontrolünü elinde bulunduran Almanya orta sahada top çevirerek boşluk aradı ancak Portekiz kademe hatası yapmayarak rakibine aradığı fırsatı vermedi. Yarı sahasından çıkmakta zorluk çeken Portekiz kontratağa kalkma şansı da bulamadı.

MAÇTA TEMPO DÜŞTÜ
Almanya'nın yavaş top çevirmesi ve Portekiz'in oyunu kendi yarı sahasında kabullenmesi sebebiyle maçta 35 dakikalık bölüm geride kalırken tempo iyice düştü. Sol kanatta Ronaldo sağ kanatta da Nani'nin beklenen performansı da gösterememesiyle Portekiz oyunda istediği ritmi yakalayamadı.

DİREK İZİN VERMEDİ
Maçın 45. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Pepe sağ ayağıyla sert ve isabetli bir şut çıkardı. Üst direğe çarpan top kale çizgisi üzerinde sekti, Almanya defansı topu uzaklaştırdı. Bu aynı zamanda karşılaşmanın en net pozisyouydu.

Maçın ilk devresi 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İKİNCİ DEVRE HIZLI BAŞLADI
İlk devrede yarı sahasından çıkmakta zorluk çeken Portekiz ikinci devreye hızlı başladı. Özellikle sağ kanattan Nani'nin soldan da Ronaldo'nun taşıdığı toplarla Portekiz, Almanya ceza sahasında pozisyonlara girdi.

ALMANYA RAKİBİNİ ZORLAMAYA BAŞLADI
Portekiz'in etkisiz kaldığı dakikalarda Almanya rakip kaleye gol için bastırdı. Philip Lahm'ın sa hücuma katıldığı ataklarla rakip yarı sahada çoğalan Almanya, Portekiz defansını sağ ve sol kanattan ataklar gerçekleştirerek yıpratmaya çalışarak hataya zorladı.

PORTEKİZ'DEN NADİR ATAKLAR
Temponun pek yükselmediği karşılaşmanın 65. dakikasına girilirken Portekiz, top çeviren ve maçın kontrolünü elinde bulunduran Almanya'ya karşı koymakta zorlansa da ender ataklar gerçekleştirerek gol aradı.

VE ALMANLAR GOLÜ BULDU
Karşılaşmanın 73. dakikasında Almanya, Portekiz yarı sahasına iyice yerleşti. Orta sahada top çeviren Almanya'da sağ kanattan Schweinsteiger ceza sahasına güzel bir orta kesti, penaltı noktası üzerindeki Mario Gomez topa aynı güzellikte kafa vurdu ve topu Patricio'nun uzanamayacağı köşeden ağlara yolladı: 1-0

PANZERLER İKİNCİ GOL İÇİN BASTIRDI
Savunmadan çabuk çıkamayan Portekiz karşısında Almanya ataklarını sıklaştırarak ikinci golü aradı. Portekiz'i savunmada az adamla yakalamaya çalışan Panzerler sert ortalarla gol aradı.

PORTEKİZ ÇOK YAKLAŞTI
1-0 geriye düşen Portekiz maçın bitimine 10 dakika kala beraberlik golü için Almanya kalesini yokladı. Ronaldo'nun 81. dakikada ceza sahası dışından çektiği sert şut yerden sekti, NNeuer'in kollarına çarpan top kornere gitti. 83. dakikada Nani'nin sağ kanattan yaptığı orta ise bir anda kaleye yöneldi ve üst direğe çarparak oyuna döndü.

Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında Portekiz tüm hatlarıyla Almanya kalesine yüklendi fakat Almanya rakibine gol şansı tanımayarak son 10 dakikasında oldukça zorlandığı karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.