Süheyla KAPLAN

Uzlaşma kararına karşı çıkan Federal İçişleri Bakanlığı, yeni deliller getirerek mahkemeden IHH'nın tamamen yasaklanmasını istedi.

 Kararla ilgili olarak Alman Yeşiller Partisi Federal milletvekili ve partinin göç sorumlusu, hukukçu Memet Kılıç, ANKA’ya yaptığı açıklamada, ‘’Federal İdere Mahkemesi’nin bu kararı verirken, iyi düşündüğü ve IHH’nın arka planını iyi araştırdığı kanaatindeyim. Hakikaten IHH terörist örgütlenmelere insani yardım yapıyorsa; faaliyetlerinin  de durdurulması doğrudur’ dedi.

 Kuzey Almanya İslam Toplumu Başkanı Ramazan Uçar ise,Federal İdare Mahkemesi ve Federal İçişleri Bakanlığı’nın ‘IHH gibi insani yardım yapan bir kuruluşun’ üstüne sanki suçluymuş gibi gitmesini eleştirerek, şöyle konuştu:

 ’IHH kurulduğu ilk günden beri sicili temiz bir kuruluştur. Gazze’ye yapılan yardımdan dolayı IHH siyaseten cezalandırılmak istenmektedir. Hukuk Almanya’da siyasete alet edilmektedir. Hukuka saygımız sonsuz ama bu konuda mücadelemize devam edeceğiz. ‘’

 IHH’nın Almanya’daki faaliyetlerini tamamen yasaklanması kararına  itiraz edeceklerini ve kararın durdurulması konusunda Anayasa Mahkemesine kadar gitmek istediklerini sözlerine ekleyen Uçar, ‘’IHH Almanya’nın iddia ettiği gibi bir kuruluş değildir. Mahkemeden zorlama bir karar çıkarılmıştır’ dedi.