Geçen yaz aylarında Göttingen ve Regensburg üniversiteleri, ardından Münih’teki bir klinikte organ nakli skandalı ortaya çıktı. Almanya, Avusturya, Hollanda, Slovenya ve Hırvatistan gibi bazı ülkeler organ nakillerini daha iyi ve hızlı yapabilme hedefiyle Hollanda'da bulunan organ nakli kurumu Eurotransplant’taki listedeki hastaların aciliyet durumlarına göre yapılırken aciliyet listeleri hastanelerdeki doktorların raporları ile tespit ediliyor.

Leipzig Üniversitesi Hastanesi’nde karaciğer nakli sırasında yapılan skandalın ortaya çıkması üzerine Saksonya eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı, olayın hızla aydınlatılmasını istedi. Yapılan araştırmada 38 hastanın organ naklini bekleme listesinde üst sıralarda yer almak için, gerçeğe aykırı olarak  diyaliz hastası olarak gösterildiği tespit edildi.

Şimdiki duruma göre, 38 hastanın organ naklini bekleme listesinde üst sıralarda yer almak için, olmadıkları halde diyaliz hastası olarak gösterildiğini belirten Fleig, bunun kendisini dehşete düşüren bir sonuç olduğunu ifade etti.