Almanya'nın Radewormwald Kasabası'ndaki Diyanet Mevlana Cmaii'nde, iki yıl başkanlık yapan Yusuf A. (59), evine aldığı 16 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmak suçundan 3.5 yıl cezaya çarptırıldı.

Gençlik Dairesi'nin şikayetçi olduğu yargılamadan sonra geçen yıl 2.5 yıl ceza alan ve görevi sırasında zaman zaman imamlık da yapan Yusuf A., bu cezaya itiraz etmişti. İki kez yapılan itirazların ardından Köln'deki Yüksek Eyalet Mahkemesi kararını açıkladı ve cezayı 3.5 yıla çıkaran üst mahkeme kararını onayladı.

BİR DE TEŞEKKÜR ETMİŞLERDİ

Trabzonlu bir din adamı olan Yusuf A., cinsel taciz olayından sonra görevinden alınmıştı. Yusuf A., yargılanırken camiinin yeni imamı kendisine camiide söz vermiş ve tacizci de cemaate hitap etmişti. Hatta Yusuf A. tacizden yargılanırken, kendisine "Kutlu Doğum Haftası"ndaki çalışmaları nedeniyle teşekkür bile edilmişti.

İki kez itiraza giden ve şimdi artık son mahkemeden aleyhinde daha yüksek karar çıkan Yusuf A.'ın konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşımaktan başka çaresi bulunmuyor. Yusuf A.'ın bu karardan sonra cezaevine girmesi bekleniyor.

Yusuf A.'ın kaçmaması için pasaportuna el konuldu ve belirlenen süre içerisinde gelip cezasını çekmek üzere teslim olması istendi.

İşte o karar: