Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile görüşmelerde istediğini alamayan Alman Makinistler Sendikası GDL, bugün (Salı) akşam uyarı grevi yapacak. GDL tarafından yapılan grev çağrısı tüm Almanya genelinde saat 21:00 ile 06:00 arasında uygulanacak. Bugün yapılacak uyarı grevi, GDL’in üçüncü uyarı grevi olacak ve tam 9 saat sürecek. Grevden yakın ve uzak yolcu taşımacılığının yanında yük taşımacılığının da büyük oranda etkilenmesi bekleniyor. Özellikle çarşamba sabahı grev sona erdiğinde de etkilerinin sürebilir. Zira, grev yapan trenlerin aynı ayna hareket etmesi ile kargaşa yaşanması ve planlı seferlerin gecikebileceği belirtiliyor. O nedenle yolcuların tedbirli olmaları istendi. Çarşamba sabahı sürpriz yaşamak istemeyenler, internet üzerinden www.bahn.de  adresinden tren seferlerinin normale dönüp dönmediği hakkında bilgi alabilir.

Grev süresince özel sektöre ait trenler, seferlerine normal olarak devam edecek.

Alman Makinistler Sendikası GDL, 37 bin dolayındaki makinist ve tüm demiryolları çalışanları için yüzde 5 zam istiyor. GDL’in talepleri arasında haftalık çalışma saatinin iki saat düşülerek 37 saate indirilmesi ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi de bulunuyor.

Alman Demiryolları  (DB) ise, GDL Sendikasının taleplerini,  GDL’in Demiryolu ve Ulaşım Sendika (EKG) ile toplu sözleşme konusunda anlaşması durumunda değerlendirebileceğini belirtiyor. DB’nin şartı, toplu iş görüşmelerine sadece bir sendikanın katılması anlamına geldiği için, GDL bunu reddediyor ve grev hakkını kullanıyor.