Almanya'da bilgisayar oyun yazılım firması Crytek'inn sahibi olan ve anne ile babaları Giresun'dan Almanya'ya göçen Faruk, Avni ve Cevat Yerli kardeşler tarafından geliştirilen "Crysis 2" isimli oyun, Alman Bilgisayar Oyunları Büyük Ödülü'ne layık görüldü. 50 bin Euro değerindeki ödülün jürisinde, Alman bilgisayar oyunları sektörünün temsilcilerinden Alman İnteraktif Eğlence Yazılımı Üreticileri Birliği (BIU) ve Alman Bilgisayar Oyunu Üreticileri Birliği'nin (GAME) yanı sıra Kültür Bakanlığı'nın temsilcileri de bulunuyor. Frankfurt merkezli Crytek'in imzasını taşıyan "Crysis 2"ye verilen ödülün gerekçesinde, "Oyunun birçok yönüyle oyun severlerin yanı sıra uzmanların da takdirini kazandığı” belirtildi.

Yerli kardeşlerin gerek Crytek isimli firmaları gerekse Crysis isimli oyunları ödül üzerine ödül kazanıyor. Bu büyük ödülden önce de birçok ödül kazanan Yerli kardeşler daha önce de iki kez Avrupa'nın en iyi stüdyosu, Avrupa'nın en iyi oyunu, en iyi aksiyon oyunu,  en iyi Art Direction, en iyi ses ve müzik ödüllerini kazanmışlardı.

 Crytek, anne ve babaları Giresun'dan Almanya'ya göçen Faruk, Avni ve Cevat Yerli tarafından kuruldu. 2011'de çıkan "Crysis 2" isimli oyun, shooter dalında en başarılı video oyunlarından biri olarak gösteriliyor. "Crysis 2", Windows'un kurulu olduğu PC'lerin yanı sıra, Xbox 360 ve Playstation 3 oyun konsollarında da oynanabiliyor.