Alman Sol Parti (Die Linke) Federal Milletvekili Gökay Akbulut yaptığı yazılı açıklamasında, "Turgut Öker, Alevilerin taleplerini kamuoyuna duyurmasıyla tanınıyor. Turgut Öker'i seçerek Alevilerin en önemli aktörlerinden birini sindirmek istiyorlar." dedi.

İşte Gökay Akbulut'un o açıklaması:
 

“Turgut Öker’in davalarının hukuk devleti ilkesine uygun olmasını ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması çağrısında bulunuyorum! Ona karşı olan iddianameler tıpkı Türkiye'deki birçok Cumhurbaşkanına karşı hakaret ve terör örgütü propagandası yapmak suçlamaları gibi keyfi. İddianame aslında sadece Turgut Öker’e veya Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu fahri başkanına veya HDP eski milletvekiline karşı değil, bütün Alevilere yöneliktir. Bu şekilde Alevileri susturmak istiyorlar. 
 
Hükümeti eleştirenler ve etnik ve dini azınlıklara mensup kişiler Türkiye'de keyfi soruşturmalara maruz kalmaktadır. Aleviler Türkiye'de dini bir azınlıktır. Turgut Öker, Alevilerin taleplerini kamuoyuna duyurmasıyla tanınıyor. Turgut Öker'i seçerek Alevilerin en önemli aktörlerinden birini sindirmek istiyorlar. 
 
Turgut Öker örneğinde olduğu gibi, internette ifade özgürlüğü temel hakkını kullanmak, Türkiye'de keyfi soruşturmalara yol açmaktadır. Almanya'da Türk hükümetini sosyal ağlarda eleştiren birçok insan Türkiye'ye giriş yaptığında keyfi bir dava ile karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle Türkiye'de hukuk devleti ilkelerinin uygulanmasını talep ediyorum. 
 
Turgut Öker, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ve HDP ile dayanışma içerisindeyim. Bu kez mevcut seyahat engellerden dolayı mahkeme salonundan süreci takip edemesem de uzaktan gözlemleyeceğim ve yorumlayacağım." 
Basın