Siyasetçi kendisine ‘’yönet’’ diye teslim edilen Devleti, soyduğunun hesabını verecektir. Din ile insanları kandıranların, dinle kandırdıklarına, soyduklarının hesabını vereceklerdir. Dini Devlet işlerine karıştıranlar,yıkılan Devlet düzeninin hesabını vereceklerdir. Vs.vs.

Çiftçinin ürettiği malı pazarlıyamamasından dolayı çiftçiyi soyanlar soyduklarının hesabını vereceklerdir. Global Kapitalizm Dünya’yı soyup soğana çevirmesinin hesabını yıkılan düzenlerle verecektir. ABD Dünya’yı soyduğunun hesabını verecektir.

Avrupa, Global Kapitalizmin üstüne düşen hesabını yıkılan sosyal sistemleri ile verecektir. 2015-2017 Sosyal Devletlerin çatırdadığı ama Dine dayalı tek adam yönetimleri olan Müslüman coğrafyasında tozun dumana karışıp hesapların uçuşduğu yıllar olacaktır.

Afrikadaki genç nufusun butür cahilane,yönsüz ve eğitimsiz gelişimi,terör örgütlerinde çare aramaları,kendi kimliklerini bulamamaları Dünya için tehdittir. Kapitalist Ülkeler, yüzyıllardır soydukları ve bugünkü refah düzenini bağlı oldukları,Afrikadan çaldıklarının hesabını vereceklerdir.

Kapitalist ülkeler,sağladıkları ve minnet duydukları kendi hakları olmayan yaşamın bedilinin kaynağı,Afrikanın akan göz yaşlarının hesabını vereceklerdir. Kapitalizt ülkeler,İslamı kullanarak öldürdükleri ve öldürttükleri,milyonlarca masum çocuğun, kadının ve suçsuz insanın hayatlarını hesabını vereceklerdir. Dünya jandarmalığı yapacağım deyip,milyonlarca insanları, Dünya’ya gelip doğal yaşama hakklarını gasp ederek,elde ettikleri yerde öldüren ve öldürtenler hesabını vereceklerdir.

İspanyollar ve Portekizliler,talan ettikleri Güney ve Orta Amerika,yok ettikleri Olmek, Toltek, Teotihuacan, Zapotek, Mixtec, Aztek, Maya (Orta Amerika) ve İnka, Moche, Chibcha, Cañaris (And dağları) Medeniyetlerinin, Amerika yok ettikleri ABD yerlisi kızılderelilelerin, Fransızlar Cezayirlilerin ve orta Kuzey Afrikanın, İngilizler,Avustralya yerlileri,Pasifik adaları,Hindistan,Afganistan ve Pakistanda katlettiklerinin, Hollandalılar ,Endonezya ve Karayiplerde, Belçikalılar Kongoda talan ettiklerinin hesabını vereceklerdir. 

Türkiye’ye,100 yıl önceki "olmamış" olaylar (!)için hesap ödettirmeğe çalışanlar önce kendileri hesap vereceklerdir. Asya’daki gençlik,yaklaşan çok büyük ekonomik krizle uçuruma yuvarlanmışa döneceklerdir.

Gelişmekte olana Ülkelerde ise: Gençlik işsiz, Gençlik parasız, Gençlik geçmişe hatta kendilerini yönetenlerden daha akıllıdır. Ülkelerde gençler için 1 birim ilerleme yapılıyorsa,gençlik 5 brim gelişiyor. Gençlik enerjisini durmadan yüklüyor ama siyasetçi hırsızlarla bitirilen kaynaklardan,gençlik için yeni uğraş alanları kurulamıyor. Bu birikim Dünya siyasetini aynı 1915 lerdeki gibi yükledi. Bu büyük hesaplaşma olmadan çözülemez.

Barajlar doldu, ya kapaklar açılacak ya arkadan gelen su son yüklenişle barajı yıkacaktır.

Dünya’da artık hiç birşey eskisi gibi olmayacaktır. 20 tt başında Atatürk ve arkadaşları,Kapitalist Devletler dışında ilk bağımsızlık hareketleri başlatarak 20 ci yy ı şekillendirmişlerdi,şimdi de Erdoğan ve ekibinin İslamı kullanarak ürettikleri politikaların iflası ile,uyanan tüm Dünya’da dinle yönetimlere heves edenlerin ne derece yanıldıklarının ortaya çıkması ile değişecek dünya,yeniden hesaplaşıp doğru yolu bulacaktır.

Asıl hesaplaşmalar her zaman batan ve kaybedilen değerlerden sonra yapılır. Dünya hem inançta hemde kapitalde son 10 yılda çok şeyler yitirdi.

20.12.2014