Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde İstanbul merkezli Yoga Academy tarafından düzenlenen 'Uluslararası Yoga Kampı'na Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Kıbrıs, Rusya, İtalya ve İngiltere'den 300'ü aşkın yoga meraklısı katıldı. Likya World Tatil Köyü'ndeki kampta, yüzlerce yıllık çam ağaçları arasında Fethiye'nin muhteşem doğasıyla bütünleşen yoga meraklıları, günlük kaygılardan uzaklaşarak dinlenip, meditasyon yapma şansı buldu. Deniz manzaralı kampta, 7 ana ve 2 ara 'çakra' (insan bedenindeki enerji merkezleri) çalıştırma teknikleri üzerine eğitimler, yoga üstadı Akif Manaf tarafından verildi. Kampta ayrıca yogayla zayıflama, güneş enerjisiyle bağlantı, ay enerjisiyle bağlantı teknikleri anlatıldı.

Fethiye'nin sahip olduğu güzelliklerle yoga merkezi olmaya aday olduğunu belirten Akif Manaf, yoga için doğal ortamın çok önemli olduğunu söyledi. Fethiye'de bu şansı fazlasıyla yakaladıklarını anlatan Manaf, "Çok güzel bir ortamda çalıştık. Yoga insanı her yönüyle geliştiren, doğru nefes almayı, beden ve zihin kontrolünü, bedeni çok fazla yormadan çalıştırarak toksinlerden kurtulmayı sağlar. Sonbahar aylarında güneş ışığının azalmasıyla birçok kişinin kapısını çalan depresyona keyifli bir çözüm olan bu kamp, çağın bu hastalığını önlemede yararlıdır. Amacımız topluma hizmet etmek" diye konuştu.

'YOGA ZAYIFALTIYOR'

Uzman diyetisyenlerle, zayıflama ve obezite üzerine çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Akif Manaf, "Temelde hatalı bir beslenme var. O beslenme orijinal yogayla buluşunca, vücut doğal haline dönmeye başlıyor. Ağırlıklı olarak çiğ yiyecekler, sebze ve meyveler tavsiye ediyoruz. Bir öğün ağır yemek olabilir. Doğal ve sağlıklı beslenince ve orijinal yoga teknikleri uygulanınca obezite rahatsızlığı ve depresyondan kurtulmak mümkündür" dedi.