Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı ekibi tarafından, 17 Mart Cumartesi günü yüz nakli ameliyatı gerçekleştirilen Hatice Nergis, ilk kez kameraların karşısına geçti. Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik 75. Yıl Konferans Salonu'nda yeni yüzüyle basının karşısına yüz nakli gerçekleştirilen Hacite Nergis ile birlikte Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Dekan Prof. Dr. Sacit Turanlı ile birlikte ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Selahattin Özmen ve ekibi katıldı. Gazetecilerin duygularını sorduğu Nergis, "Şu an çok mutluyum, heyecanlıyım, Güzel bir yüzüm oldu. Öncekinden çok daha iyiyim" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür eden Hatice Nergis, "Güzel bir yüzüm oldu. Öncekinden çok daha iyiyim. Organ bağışı yapan aileye başsağlığı diliyorum. Organları bağışladıkları için teşekkür ederim. Organ bağışı benim hayatımı kurtardı. Ben de organlarımı bağışlamak istiyorum. Çünkü bir başkası benim hayatımı kurtardı, ben de başkalarının hayatını kurtarmak istiyorum. Buradan anneme çok selam söylüyorum, ellerinden öpüyorum. Onu çok özledim. En kısa zamanda döneceğim anne" dedi.

Ameliyat sonrası ilk aynaya baktığında çok şaşırdığını da belirten Hatice Nergis, "Bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Yüzümü çok beğendim. En çok burnumu beğendim" dedi.

Bazı gazetelerde gördüğü fotoğraflarını beğenmediğini belirten Hatice Nergis, "Şimdi daha güzelim. İleriki dönemlerde kendi hayatımla ilgili, başkalarına örnek olabilecek bir kitap yazmak istiyorum" diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Selahattin Özmen ise Hatice Nergis'in ameliyata girmeden hemen önce "Bana bir şey olursa organlarımı bağışlamak istiyorum" dediğini hatırlattı. Doç. Dr. Özmen, "Ameliyata girerken arkadaşlarımız daha sonra bize iletmişti. 'Bana bir şey olursa ameliyat sırasında organlarımı bağışlıyorum başkasının hayatı kurtulsun' demiş. Sadece kompozit dokudan bahsetmiyoruz. Aynı gün biz nakil yaparken ekibimiz karaciğer nakli yapıyordu. 1- 2 ek müdahele daha olucak Hatice'ye. Diğer yüz nakli yapılan hastaların en güzelinin burada karşınızda olduğunu takdir edersiniz. Hatice'nin boynunda gördüğünüz şey 1- 2 ameliyat sonra çıkacak ve tamamen normal konuşur hale gelecek" dedi.

Doktorları Hatice Nergis'in yüzündeki şişlikler indikten sonra 1-2 küçük operasyonun daha yapılacağını, yüzün orta ve daha çok üst dudak kısmının vericiye, diğer kısımların da alıcıya benzeyeceğini söyledi.