Alanya'da 'Yaşlılar Haftası' kutlamalarında dikkati çekmek için Ulu Sky Paraşüt Eğitim Okulu'nun düzenlediği 'Gökyüzünün tadı bu yaşta çıkar' adlı kampanya çerçevesinde 55 yaş üstü kişilere uçuş eğitimi düzenledi. İsteyen tüm yaşlılara da yüzde 50 indirimle pilotla birlikte uçma imkanı veren kampanya yoğun ilgi gördü. Eğitimin sonunda başarılı olan 3 kişi pilotla, 1 kişi ise eğitmeniyle kendini 700 metre yükseklikten boşluğa bıraktı.

Yaşlılar Haftası'na dikkati çekmek ve yaşlılık anlayışının değişmesine katkı sağlamak amacıyla kampanyayı başlattıklarını belirten yamaç paraşütü eğitmeni Ergun Ulu, amaçlarının yaşlıları üretime yöneltmek ve hayata bağlılıklarını artırmak olduğunu söyledi. Ulu, "Yaşlılara bu sporu sevdirmek ve bu sporu her yaştan insanların yapabileceğini göstermek amacıyla bu çalışmayı başlattık. Güvenliği ön plana aldığımızda ne kadar basit bir spor olduğunu herkes görsün istedik. Yaş bu spor için önemli bir engel değil. Kalp ve şeker gibi ağır rahatsızlıkları olmayan herkes gökyüzünün tadını çıkarabilir" dedi.

'HAVADA KENDİMİ 20 YAŞ GENÇ HİSSETTİM'

Emekli memur 60 yaşındaki Halim Demirbüken, yaşlılık sıfatını kabul etmediğini ifade ederek, "Bazı yaşıtlarımın davranışları beni üzüyor. Benim yaşıma geldiklerinde bir kenara çekilerek geri kalan yıllarını 4 duvara arasında geçiriyorlar. Ben bunu yapmak yerine hayata daha sıkı sarılmalarını tavsiye ediyorum. Uçuş eğitimine yeni başladım. O yüzden eğitmenimle bir atlayış gerçekleştirdik. Havada kendimi 20 yaş daha genç hissettim" diye konuştu.

Emekli olduktan sonra uçmaya vakit bulduğu belirten 55 yaşındaki Rıdvan Alper ise yaklaşık 2.5 yıldır uçuş eğitimi aldığına değinerek, şunları söyledi:

"Yaşlılar Haftası kampanyasını duyar duymaz etkinliğe kayıt oldum. Daha önceleri param ve vaktim yoktu ancak emekliliğimden sonra bu spora başlayabildim. Bu sporu çok seviyorum. Türkiye ve dünyanın her yerinde uçmayı planlıyorum. Yamaç paraşütüne ilk başladığımda yaşıtlarımdan çok tepki aldım. 'Yaşlısın, emeklisin git bisiklete bin veya yürüyüş yap' dediler. Ama adrenalin öyle tarif edilemez bir şey ki her atlayışımda biraz daha gençleşiyorum."

Norveçli tatilci 62 yaşındaki Arve Michelsen ise Yaşlılar Haftası'na rastlayan tatilinde atlayıştan memnun olduğunu söyledi. Yamaç paraşütünü tüm yaşlılara tavsiye ettiğini sözlerine ekleyen Michelsen, uçmak için yaşın bir önemi olmadığını vurguladı.



ÖY(SU/CK)