BDP Şanlıurfa il örgütü tarafından, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla; Şanlıurfa ile Siverek, Viranşehir ve Suruç ilçelerinde 'Ölümleri durduralım, demokratik ve barışçıl yöntemler geliştirelim' mitingleri düzenleme kararı alındı. Geçen pazar günü Siverek'te yapılması planlanan mitinge Kaymakamlık tarafından izin verilmedi. BDP'nin bugün de Viranşehir'de yapmayı planladığı mitinge de Viranşehir Kaymakamlığı'ndan onay çıkmadı.

BDP: KEYFİ KARARLAR İLE MİTİNGİMİZ YAPTIRILMIYOR

Miting yapmalarına izin verilmeyen BDP üyeleri bugün öğle saatlerinde BDP Viranşehir İlçe binası önünde toplandı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı BDP binası önünde toplanan kalabalık, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından grup adına gazetecilere açıklama yapan BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mahmut Kaya, yapmayı planladıkları mitinglerin Kaymakamlık ve Valilik kararı ile keyfi olarak engellendiğini iddia ederek, "Pazar günü Siverek'te, bugün ise Viranşehir'de yapılması gereken mitingimize, Kaymakamlığın ve Valiliğin keyfi uygulamasıyla izin verilmedi. Eğer birileri devlet adına engel oluyorsa, burada demokrasiden bahsedilemez" dedi.

Kaya, cezaevlerinde 57 gündür devam eden açlık grevlerinin kritik sınıra ulaştığını ve her an ölümlerin yaşanabileceğini de belirterek, "Ölümlerin olmaması için hükümetin inandırıcı adımların atmasını bekliyoruz. Açlık grevinin son bulması için biran önce ana dilde savunma hakkı yasal güvenceye kavuşturulsun ve Abdullah Öcalan üzerindeki baskı sonlandırılsın. AKP iktidarına çağrımız; inkarcı, imhacı ve katliamcı zihniyetinden vazgeçsin ve müzakereler kaldığı yerden devam etsin" diye konuştu.

Kalabalık basın açıklamasının ardından parti binası önünden ayrıldı.



MM(HK/SS)