ÖRGÜT MENSUPLARI YAKALANARAK, ADLİ MAKAMLARA TESLİM EDİLMİŞLERDİR


İstanbul'un bir huzur, güvenlik şehri olduğunu söyleyen Mutlu, "Bu özelliğini bozmaya veya halkımızın huzurunu kaçırmaya hiç bir örgütün gücü asla yetmeyecektir. Devletimizin gücü, güvenlik güçlerimizin bu konudaki kararlılığı, cesareti, azmi ve bilgisi hiç bir terör örgütünün İstanbul'da bu tür eylemleri gerçekleştirmesine, gerçekleştirse dahi faili meçhul kalmasına fırsat vermeyecektir. Bu eylemde de olduğu gibi kısa süre içerisinde örgüt mensupları yakalanarak, adli makamlara teslim edilmişlerdir. Bundan sonra da bu kararlı duruşumuzu terör örgütleriyle mücadele noktasında sürdüreceğiz" diye konuştu.


ŞAHISLAR DA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU VE YANDAŞLARI


Mutlu, yakalanan 7 kişinin mekanlarında ele geçirirlen malzemeleri de sıralayarak, "4 ayrı kalıp halinde toplam 890 gram TNT patlayıcı, 2 Rus yapımı el bombası, 4 elektrikli fünye, 2 bomba, zamanlayıcısı bomba yapımında kullanılan araç ve gereçler, 2 tabanca, 50 fişek, 2 tabanca susturucusu, 1 tabanca namlusu, 1 peruk ve diğer dijital malzemeler ile örgütsel içerikli dökümanlar elde edilmiştir. Bu vesileyle bir kez daha bu olayın aydınlatılmasında emeği geçen güvenlik güçlerimize, emniyet teşkilatımıza ve bütün personelimize teşekkür ediyorum ve İstanbul halkının huzur ve güvenliği için devletimizin güvenlik güçlerinin 24 saat ayakta olduğunu ve İstanbul halkının kendilerini güvende ve huzurda hissetmelerini özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.


Yakalananların, Etiler'de gerçekleştirilen bombalı saldırının failleriyle aynı kişiler olup olmadığının sorulması üzerine Mutlu, "Hayır, ayrı. Fakat ilk baştanda tahmin ettiğimiz gibi olayın yapılış biçmi modellemesi terör örgütünün bir eylemi olduğunu gösteriyordu. Ele geçirilen şahıslar da PKK terör örgütü mensubu ve yandaşları olarak netleşmiştir" diye konuştu. Mutlu, yakalananların içlerinde daha önce başka olaya karışanların da, ilk kez yardım ve yataklık edenlerin de bulunduğunu aktardı.


ESENYURT'TAKİ YANGINLA İLGİLİ ŞU AN GÖZALTI YOK


Esenyurt'ta 11 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili gözaltına alınan kimsenin olup olmadığı sorulunca Mutlu, "Bununla ilgili incelemeler hem adli makamlarımız tarafından yürütülüyor, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız müfettişleri tarafından yürütülmekte. Şu ana kadar bir gözaltı işlemi yok ama tahkikatlar hem adli, hem de idari olarak titizlikle sürdürülüyor" diye konuştu.


FAİLLLERİ MUTLAKA BULURUZ


Hüseyin Çapkın da, "Bu şehirde olay olmaz değil, olur ama biz mutlaka buluruz. Bunun altını çizerek belirtiyorum, çalışmalarımız, gücümüz, teknik donanımımız bu eylemi yapanları mutlaka bulmaya yetecek güçtedir. Bunun da ispatı, şimdiye kadar olan hiç bir önemli patlama olayının faili meçhul kalmamıştır. En son Halkalı jandarma olayı da dahil faillerin tümü, düğmeye basan son kişi de Diyarbakır'da yakalanmıştı. Hiç bir büyük patlama olayı faili meçhul kalmamıştır bu şehirde, kalmaz ve biz mutlaka buluruz" dedi.