BEÜ Toplum Gönülleri Kulübü öğrencileri, haziran ayında Uluslararası Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali'nin yapılacağı Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki alanın kenarında bulunan 2 metre genişliğinde 500 metre uzunluğundaki duvarı renklendirmek için boyama çalışması başlattı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediyenin talebi üzerine ellerindeki fırçalarla gönüllü olarak çalışan öğrencileri ziyaret etti. Başkan Akdemir, duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ettiği öğrencilere, "Beni tanıyor musunuz?" diye sordu. Öğrencilerin, "Hayır" demesi üzerine Başkan Akdemir, "Suç bende. Demek ki ben kendimi iyi tanıtamamışım. O benim eksikliğim. Bundan sonraki günlerde onların içinde fazlasıyla olarak kendimizi tanıtacağız ve yanımıza alacağız gençlerimizi. Bundan sonra gençlerle sıkça beraber olacağız" diye konuştu.

Başkan Akdemir, kent merkezine yakın olan bölgedeki duvarın, öğrencilerin çalışmasıyla daha güzel bir görünüme kavuşacak olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletme Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Seher Somuncu, boyamanın ardından duvarda resim çalışması yapacaklarını, çevre ve hayvanlarla ilgili çeşitli figürler çizeceklerini söyledi. Somuncu, "Amacımız farkındalık yaratmak, topluma faydalı olmak ve iyi şeyler yapmak, insanlara doğayı korumayı, çevreye duyarlı olabilmeyi anlatabilmek" dedi.



DS(EE/CK)