Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, üç yıl önce Bodrum ziyareti sırasında Pina Yarımadası’nda, 80 dönüm arazi üzerine Enternasyonal Otelcilik Turizm İnşaat A.Ş. tarafından yapımına başlanan 5 yıldızlı 650 yataklı La Blanch Island Otel'in 7 katlı olacağını öğrenince kızdı. Bakan Günay hemen talimat vererek Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan imar plan değişikliği yapılmasını istedi. Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan ve inşaatlarda en fazla üç kata izin verilmesini öngören, 1/100 binlik imar planındaki değişiklik de Bakan Günay tarafından onaylandı.

Kültür ve Turizm Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, kararın şu anda yapımı devam eden her türlü inşaata uygulanacağını söyledi. Cumhur Güven bölgenin turizm bakımından çok önemli olduğunu belirterek, "Karara, imar planı değişikliğine neden olan Pina Yarımadası’nda, 80 dönüm arazi üzerine Enternasyonal Otelcilik Turizm İnşaat A.Ş. tarafından yapımına başlanan 5 yıldızlı 650 yataklı La Blanch Island Otel de uyacak. Uymak istemeyenler yargıya gidebilir" dedi.

Güvercinlik Enternasyonal Otelcilik Turizm İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çankırı ise imar planındaki değişikliğin kendi inşaatlarını etkilemediğini ileri sürdü. Çankırı, "Ruhsatı değişiklik kararından önce aldığımız için biz etkilenmeyiz. Ancak otelimizin şu anda göründüğü 7 katı 3 kat görünür hale getirebilmek için yanımızdaki ormanlık alana 10 metre yüksekliğinde dolgu ve bitki örtüsüyle yükselterek uzaktan bakıldığında 3 kat görünecek hale getireceğiz. Yani fazla katları yıkmamız söz konusu değil" diye konuştu.

Öte yandan, bir süre önce La Blanch Island Otel'in kaçak olduğu belirlenen iki katına yıkım kararı ve 322 bin 233 lira para cezası verilmişti