Torbalı’da yaşayan Mehmet Ali Durdu (30), Taner Göksu (26), Erkan Çakaloğlu (41) ve Volkan Ucak (37) denize girmek için dün sabah saatlerinde Selçuk İlçesi Pamucak sahiline gitti. Dört arkadaş buradaki 'Yece' adlı balıkçı teknesiyle denize açıldı. Balık avlayıp denize de giren 4 arkadaşın bulunduğu tekne yüksek bir dalga nedeniyle alabora oldu. Denize düşen ve yüzme bilen 3 kişi kendini kurtarırken, evli ve iki çocuk babası Mehmet Ali Durdu sulara gömüldü. Üç arkadaş, kaybolan arkadaşlarını kendi imkanlarıyla bulup sudan çıkarttı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri Torbalı’daki bir oto galeride çalışan Durdu’yu hayata döndüremedi.

JANDARMADAKİ İFADELERİNDE DEPREMDEN SÖZETMEDİLER

Sağlık kontrolü için Selçuk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan üç arkadaş, ilk sözlü ifadelerinde, Muğla’nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz açıklarında saat 15.44’te meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremi hissettiklerini ardından da büyük bir dalganın geldiğini ileri sürdü. Tedavilerinin ardından taburcu edilen 3 arkadaşın jandarmadaki ifadelerinde ise büyük bir dalganın geldiğini ve teknelerinin alabora olduğunu söyledikleri, depremden sözetmedikleri bildirildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Haftasonu balık tutmak için gittiği denizde hayatını kaybeden Mehmet Ali Durdu’nun cesedi Selçuk Devlet Hastanesi Morgu’ndan bugün sabah saatlerinde ailesi tarafından alınıp Torbalı’ya getirildi. Torbalı’daki Ertuğrul Camii’nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından Durdu, gözyaşları arasında Torbalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.



LS(İÖ/AAA)