Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde yaşayan Abdülkadir Ayık, evinde rahatsızlanınca 13 Mart günü Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi nedeniyle bir hafta sonra Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Ayık, dün hayatını kaybetti. Ali Kadoğlu da dün yaşlılığa bağlı olarak tedavi gördüğü aynı hastanede yaşamını yitirdi.

Abdülkadir Ayık’ın öldüğü haberine üzerine hastaneye gelen yakınları, cenazeyi teslim alarak toprağa vermek için Kızılpınar Beldesi’ne getirdi.

HATAYI MORGTA FARKETTİLER

Bu sırada ölen Ali Kadoğlu’nun yakınları da hastaneye gelerek cenazeyi teslim almak istedi. Gösterilen cenazenin kendilerine ait olmadığını söyleyen Kadoğlu’nun yakınları cenazelerin karıştırıldığını öğrendi. Bunun üzerine iki aile telefonla irtibat kurarak Kızılpınar’dan belediyeye ait cenaze aracı ile yola çıkarılan Abdülkadir Ayık’ın cenazesi ile Tekirdağ’dan yola çıkarılan Ali Kadıoğlu’nun cenazesi Çorlu’da değiştirildi.

Bu hatanın düzeltilmesinin ardından Ayık’ın cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kızılpınar’da toprağa verilirken, Ali Kadıoğlu’nun cenazesi de Muratlı’da toprağa verildi. Cenazelerin karıştırılmasıyla ilgili olarak Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı.



ŞK(LK/AAA)