Akçakale'ye 1 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Rakka şehrine bağlı Telebyad İlçesi'nde ordu askerleri ile muhalifler arasında başlayan çatışmalar şiddetini artırarak sürüyor.

Silah, top ve bomba seslerinin yükseldiği Suriye'de yaşanan şiddetli çatışma, Akçakale'de de vatandaşlar tarafından tedirgin şekilde takip ediliyor. Şiddetli çatışmalardan kaçan aralarında bazı yaralıların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, sınırı geçerek Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Yaralı olan Suriyeliler kentteki hastanelerde tedavi edilirken, çocuklarıyla evlerini terk ederek Türkiye'ye gelenler ise Akçakale'de bulunan Süleyman Şah Çadır Kent'e yerleştirildi.

Silah seslerinin duymadığı ve bombalanan yerleşim birimlerinden dumanların yükseldiği ilçede muhaliflerin, Türkiye sınırına birkaç yüz metre mesafedeki Telebyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmeye çalıştığı bildirildi. Şiddetli çatışmaların sürdüğü Suriye tarafından seken bazı mermiler ile Akçakale'deki evlere isabet etti.

Yetkililer, vatandaşların dışarı çıkmamaları ve sınır bölgesine yaklaşmaması için belediye hoparlörlerinden anonslar yapmayı sürdürürken, sınırdaki güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.