Çarşamba günü meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği bölgede temizlik çalışmalarına başlandı. Yaraların sarılmaya çalışıldığı bölgede, yıkılan yerlerde ekipler tarafından onarılıyor. 5 kişinin öldüğü TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında yaşam normale dönmeye başladı. Sel felaketi sonrasında alt katlarda oturan ve evleri su ve çamur ile dolduğu için yakınlarının yanına yerleşen, TOKİ sakinleri 4 günün ardından yeniden evlerine dönmeye başladı. Üst katlarda oturan ve korktukları için günlerdir evlerine giremeyenler de bugün havanın da güzel olmasıyla birlikte valizleriyle döndü. 

BODRUM KATLARI TEMİZLENMEYE DEVAM EDİYOR

Aileler çevre temizliği yapılmaya devam eden konutlara yeniden girdi. Çocuklar da onarılan parklarda oynamaya başladı. Su, elektrik ve doğalgaz da yeniden verildi. Ayrıca sel sularının girdiği bodrum katlarının temizlemesine bugün de devam edildi. Ekipler kepçe yardımıyla bordum katlarındaki eşyaları çıkardı. Çalışmalara katılanlara Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından sıcak yemek dağıtıldı.

ÇAMURUN TEMİZLENMESİNE ÇALIŞIYOR

Selin vurduğu Gazi Osman Paşa ile Yavuz Selim Mahallesi'nde temizlik çalışmaları sürüyor. Büyükşehir ve Canik Belediye ekipleri iş makineleri ile sokak ve caddeleri temizlerken, çok sayıda kişi kazma ve küreklerle evlerine dolan çöpleri ve çamuru kendi imkanlarıyla boşaltmaya çalıştı.

SELZEDELERE TEMİZ İÇME SUYU DAĞITILDI

Canik Belediyesi ekipleri selden zarar gören bölgelerde vatandaşlara temiz içme suyu ve temizlik malzemesi dağıttı. Su dağıtımı sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri bölgede selden zarar gören binalarda incelemeye başladı. Görevliler oturulmaya müsait olmayan ve yıkılması gereken binaları belirlemeye çalıştı. Binaların fotoğraflarını çeken görevliler rapor tuttu.



HÇ,YK(İS/İD)