Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş'ün cenazesi ilk olarak ambulansla Ilgın Devlet Hastanesi morguna getirildi. Sandalye üzerinde oturan şehit annesi Hürriyet Gümüş, "Oğlum geliyor. Kara Alim geliyor. Oğlumu ayakta karşılayacağım" diyerek ayağa kalktı. Bu sırada ağabeyinin asker kepini başına takan 11 yaşındaki Ahmet Gümüş de asker selamı vererek cenazeyi karşıladı.

NİŞANLISININ DAMATLIK ŞALIYLA, ŞEHİT CENAZESİNİ KARŞILADI

Şehit Gümüş'ün damatlığın üzerine omuzuna takmayı planladığı kırmızı şalı, kendi omuzuna takıp gözyaşları içinde cenazeyi karşılamaya gelen nişanlısı Havva Şenyurt, "Sen benimdin. Sen benimdin" diyerek ağıt yaktı.

Şehit Gümüş'ün cenazesi daha sonra baba evine getirildi. Burada şehit Gümüş'ün tabutunun üzerine damatlığı ve kullandığı asker kepi kondu. Ailesi ve nişanlısı tabuta sarılırken, yakınları da 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı. Duanın ardından şehit Gümüş'ün cenazesi, dini ve askeri törenin yapılacağı Çukur Camii'ne getirildi. Cenaze namazının ardından yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan şehit Ali Gümüş, Garnizon Şehitliği Mezarlığı'na defnedildi.

Havva Şenyurt, şehit nişanlısının fotoğrafını göğsüne bastırıp bir olsun elinden bırakmadı.

Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezin Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, askeri erkan katıldı.

DÜĞÜN İÇİN GELECEĞİ GÜN ŞEHİT OLDU

Şehit Ali Gümüş'ün dayısı Süleyman Yetkin, yeğeni ile son olarak baskın öncesi saat 02.00 sıralarında görüştüğünü ve o günün sabahı yılık izine ayrılıp, düğün için Konya'ya geleceğini söyledi.

Cep telefonuyla aradığı yeğeni ile düğün hazırlıklarıyla ilgili konuştuklarını dile getiren Süleyman Yetkin, şunları söyledi:

"Yeğenimle bir arkadaş gibiydik. Gece saat 02.00 sıralarında cep telefonundan aramıştım. 1 Temmuz tarihinde düğün yapacaktı. Bunun için çok heyecanlıydı ve biz de düğün hazırlıklarından bahsettik. Bana, davetiyelerin hepsini dağıtıp, dağıtmadığımı sordu. Ben de davetiye dağıtımını konuştuğumuz gün itibariyle bitirdiğimi söyledim. Zamanın geçmediğini ve sabah Konya'ya geleceği için uyku tutmadığını söylemişti.''

'GELEMEZSEM SİZ DÜĞÜNÜMÜ YAPIN'

Yeğeni şehit Ali Gümüş'ün bir aksilik olup ta düğüne, gelemez ise düğünü yapılmasını istediğini belirten Yetkin, "Hatta bana, bir aksilik olur da, gelemezsem bile, siz düğünümü yapın, ben internet kanalıyla düğüne katılırım. Daha sonra gelirim demişti. Yaptığımız görüşmenin ardından telefonu kapattım" dedi.

ŞEHİT OLDUĞU HABERİNİ ALDIM

Şehit yeğeni Ali Gümüş'ün doğudaki geçici görevini bitirip düğün için sabah saatlerinde uçakla Konya'ya geleceğini ifade eden Süleyman Yetkin, şunları söyledi:

"Yeğenim Tekirdağ'da görev yapıyordu. Geçici görev ile Hakkari'ye gitmişti. Genellikle yaz dönemleri havalar iyi olduğu için Hakkari'ye giderdi. Şehit olduğu gün ise doğu görevi tamamlanacaktı. Sabaha karşı 05.00 sıralarında içime bir his doğdu ve cep telefonundan tekrar aradım. Telefona komutanı çıktı. Ali'nin Diyarbakır'a gittiğini cep telefonunu ise birlikte unuttuğunu söyledi. Geri planda gürültüler geliyordu. Ama ben bu cevaba inanmadım. Bu kez yanında görev yapan ve daha önceden tanığım Konyalı er Samet Bütün'ü aradım. O telefona çıktı ve 'Dayı başımız sağ olsun' dedi. Telefon konuşması hemen kesildi. Yeğenimin şehit olduğunu hiç kimseye söyleyemedim. Sabah saatlerinde de hem yeğenimin hem de o telefon konuşmasını yaptığım Samet Bütün'ün şehit olduğu haberleri ulaştı" diye konuştu.

NİKAH ŞEKERLERİNİ DE DAĞITACAKTI

Görev yaptığı yerdeki arkadaşlarının ve Samet Bütün'ün de izin alarak yeğeninin düğününe katılacaklarını ifade eden Süleyman Yetkin, "Düğün davetiyelerini ben dağıtmıştım. Nikah şekerleri de hazırdı. Yeğenimin nikah şekerlerini de dağıtacağım" dedi.



MKY,TY,AK(İA/SS)