toplu taşımada ve servislerde kullanılan 'P' plakayı alamadığı için minibüsüyle iş yapamadığını öne süren 42 yaşındaki İsmet Gezer, eline aldığı pompalı tüfekle CHP ilçe Başkanlığı'nın da bulunduğu 5 katlı binanın çatısına çıktı. Polisleri yanına yaklaştırmayan Gezer, bu sırada ilçe teşkilatında bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan tarafından ikna edilerek aşağı indirildi. 

Olay saat 11.00 sıralarında Gebze kent meydanındaki Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe teşkilatının da bulunduğu binada meydana geldi. İsmet Gezer, elinde pompalı tüfekle binanın çatısına çıkıp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dev posterinin bulunduğu noktada bağırmaya başladı. Gezer, Kocaeli'de toplu taşımacılık ve servislerde zorunlu olan P plakayı, pahalı olması nedeniyle alamadığını, bu yüzden minibüsü ilie iş yapamadığını iddia etti. Durumun polise bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Ancak Gezer, ekiplerin yaklaşması halinde kendini vuracağını söyledi. 

CHP'Lİ VEKİL GÖRÜŞTÜ

Daha önce Tatlıkuyu köprüsü üzerinde de başına pompalı tüfek dayayarak intihara kalkıştığı öğrenilen Gezer'i, kendisi de Gebzeli olan ve olay sırasında ilçe binasında bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, güçlükle ikna etti. Kaplan, Gezer'in tüfeği bırakıp aşağı inmesini sağladı. 

İsmet Gezer, ifadesi alınmak için Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, olay yerinde güvenlik önlemi alan polislerle tartışan bir kişi de gözaltına alındı.



MI-BK(MB/AK)