İddiaya göre, hırsızlıktan 14 kaydı bulunan Abdullah B. ve 3 arkadaşı, önce Gaziantep Düztepe Semti'nde Battal Kara'ya ait 27 YN 020 plakalı minibüsü çaldı. Daha sonra bu minibüsle Oğuzeli İlçesi'ne bağlı Arslanlı Köyü'ne giden şüpheliler, burada da İsmet Kaplan'a ait ahırda bulanan 2 büyükbaşı minibüsün içerisine koydu. Gece geç saatlerde iki farklı hırsızlık olayı ile ilgili ihbar alan İl Emniyet Müdürlüğü ve Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, durumu hemen çevre ilçelere bildirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine belirtilen aracı Gaziantep- Şanlıurfa karayolu Nizip İlçe merkezi girişinde durdurmak istedi. Ancak, 'dur' uyarısını dikkate almayan sürücü yönetimindeki minibüs, sürücüsü ile polis arasında kovalamaca başladı.

Yaklaşık 1 saat süren kovalamaca sonucu Mobese görüntülerinden yeri belirlenen minibüsün sürücüsü, kaçmak isterken aracıyla zeytin tarlasına girdi. Burada minibüsten inen 3 kişi kaçmayı başarırken, Abdullah B. gizlenmek için çıktığı zeytin ağacından indirilerek gözaltına alındı.

Polisin Nizip Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürdüğü hayvanlar, sahibine teslim edildi. Operasyonda görev alan bazı polisler, hayvanların sahibiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.